• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

İmzalı Fotoğraf (ATATÜRK) Kitap, Belge, Edebiyat, Şiir, Resim, Ferman, Obje, Efemera, Harita ve Kartpostal Müzayedesi / 13 Şubat SALI - Saat 20:05 (Canlı ve Online)

Müzayedemizde bulunan tüm eserlere 13 Şubat SALI Saat 20:00'a kadar online pey verebilirsiniz.

Aynı gün saat 20:05 itibariyle sitemiz üzerinden "Canlı Müzayede" başlayacak ve her eser 20 saniye arayla nihai olarak sonuçlanacaktır.

YENİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE: Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.

Komisyon Oranı %20'dir.
Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.

Lot: 17 » Efemera

Şükûfe Nihal'İn Yazar Arkadaşı Halide Nusret Zorlutuna'ya Huzurevinden Yazdığı El yazısı İmzalı Mektup

Şükûfe Nihal, Mükemmel içerikte olan Osmanlıca mektubunda, Nusret'ciğim Canım Kardeşim… Nihayet elime kalem alabildim… Acaba okunabilecek mi bu yazı?... Maddi ağrılarım hamd olsun biraz azaldıysa da manevi tarafım feryat içinde… Ne güzel günlerimiz olduydu değil mi? ''Şiir yazaraktan, beste düzerekten'' Tahmin edersin huzurevindeyim. Başka ne yapabilirim ki bu vaziyette? Anadolu'dan mektuplar alıyorum, '' çocuklarınız varken oraya gitmenize üzüldüm '' diyen gençler var... Başka türü yaşamaya imkan var mıdır şu toprakta yardımsız bir adım atamayan bir insan için... Gel gelelim evimi barkımı, eşyamı hele kitaplarımı öyle içlenerek derinden arıyorum ki... Yeni bir maddi zarara girmeseydim kalan borcumu gönderecektim, olamadı çok üzgünüm... Gelebilsen huzurevinde kalırsın, ne iyi olur değil mi?... Edebiyat dünyasından ne haber... Ben burada öylesine dünyadan ayrı bir haldeyim ki tıkanmamak elde değil... Mektubu ancak bugün postaya verebileceğim. Huzursuzluk, ızdırab içindeyim... Ş.N... Şükufe Nihal'in son dönem mektuplarından birisi olan bu mektuptan da anlaşılacağı gibi, şair, 1965’te bir huzurevine yerleşti. Kızının ölümü, dostlarının uzaklaşması sonucunda konuşmamaya başlamış ve suskunluğunu hayatının sonuna kadar sürdürmüştür...).

Detaylar

Açılış Fiyatı: 10.000 TL

Lot: 41 » Kitap

Thomas Allom - 2 Volumes

2 Cilt (Volumes) / 1838 Robert Walsh & Thomas Allom, Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. in a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom with an Historical Account of Constantinople, and Descriptions of the Plates, by the Rev. Robert Walsh, LL.D. Chaplain to the British Embassy at the the Ottoman Porte, First, London, Fisher, Sons, & Co., tarihsiz [c. 1838].

Orijinal dönem cildinde;
1.Cilt; 84 sayfa (pages) 46 gravür, 1 İstanbul haritası.
2.Cilt; 100 sayfa (pages) 50 gravür, 1 Akdeniz haritası.
27 x 21 cm.

Thomas Allom; 13 Şubat 1804’te Londra’da dünyaya geldi. Önceleri manzara ressamı olarak çalışmalar yaptı; İngiltere, Fransa ve Osmanlı ülkelerinde resimler çizdi. Fransa’da bulunduğu sırada Kral Louis Philippe’in Dreux’deki şatosunun manzaralarını yaptı; mimar olarak da Highburg’ta Îsâ (1850), Nottinghill’de Saint Peter (1856) kiliselerini inşa etti. 1827-1871 yılları arasında Royal Academy’de projelerini teşhir eden Allom, aynı zamanda İngiliz Mimarlar Enstitüsü’nün (Institute of British Architects) kurucularından biridir. 21 Ağustos 1872’de Barnes’de öldü.
Allom’un İngiltere, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkelerinin dışında Çin’e dair resimleri de vardır. XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nin bazı yerlerini dolaşan ve bu arada İstanbul’da uzunca bir süre kalan ressam pek çok desen yapmış ve bunlar çelik gravür olarak ünlü İngiliz hakkâkları tarafından işlenip İstanbul’da İngiliz elçiliği rahibi Robert Walsh’ın kaleme aldığı açıklamalı bir metinle birlikte müzayedemizde bulunan bu kitabında (İstanbul ve Küçük Asya’nın yedi kilisesinden manzaralar) toplamıştır.

Detaylar

Açılış Fiyatı: 24.000 TL

önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki