Lot: 1

Güncel Fiyat: 1.000 TL Açılış Fiyatı: 1.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Edebiyat / Uğur Mumcu İthaflı, İmzalı - 2 Kitap

(1.) Silah Kaçakçılığı ve Terör, 5. Basım 1982, Tekin Yayınevi - (2.) Büyüklerimiz, 10. Basım 1979, Tekin Yayınevi. Her iki kitap Uğur Mumcu'dan İthaflı, İmzalı.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Edebiyat / Uğur Mumcu İthaflı, İmzalı - 2 Kitap-(1.) Silah Kaçakçılığı ve Terör, 5. Basım 1982, Tekin Yayınevi -

(2.) Büyüklerimiz, 10. Basım 1979, Tekin Yayınevi. Her iki kitap Uğur Mumcu'dan İthaflı, İmzalı.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Edebiyat / Uğur Mumcu İthaflı, İmzalı - 2 Kitap-(1.) Silah Kaçakçılığı ve Terör, 5. Basım 1982, Tekin Yayınevi - (2.) Büyüklerimiz, 10. Basım 1979, Tekin Yayınevi. Her iki kitap Uğur Mumcu'dan İthaflı, İmzalı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Abdülhak Şinasi Hisar  İmzalı, ithaflı - 2 Kitap-(1. Kitap) - Ali Nizami Bey'in Alafrangalığı ve Şeyhliği, Abdülhak Şinasi Hisar. Hilmi Kitabevi, 1952. Abdülhak Şinasi Hisar  İmzalı, ithaflı. 

(2.) Kitap Samet Uysal, Abdülhak Şinasi Hisar, Hayatı, San'atı, Eserleri. Abdülhak Şinasi Hisar tarafından İmzalı.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Edebiyat / Abdülhak Şinasi Hisar İmzalı, ithaflı - 2 Kitap-(1. Kitap) - Ali Nizami Bey'in Alafrangalığı ve Şeyhliği, Abdülhak Şinasi Hisar. Hilmi Kitabevi, 1952. Abdülhak Şinasi Hisar İmzalı, ithaflı. (2.) Kitap Samet Uysal, Abdülhak Şinasi Hisar, Hayatı, San'atı, Eserleri. Abdülhak Şinasi Hisar tarafından İmzalı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Fazıl Hüsnü Dağlarca İmzalı, İthaflı - 2 Kitap-(1.) Kitap Üç Şehitler Destanı, 1964 - 

(2.) Kitap Kubilay Destanı, 1968, Kitap Yayınları.  

Her iki kitap Fazıl Hüsnü Dağlarca'dan İmzalı, İthaflı

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Edebiyat / Fazıl Hüsnü Dağlarca İmzalı, İthaflı - 2 Kitap-(1.) Kitap Üç Şehitler Destanı, 1964 - (2.) Kitap Kubilay Destanı, 1968, Kitap Yayınları. Her iki kitap Fazıl Hüsnü Dağlarca'dan İmzalı, İthaflı

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Cahit Külebi İthaflı, İmzalı - 2 Kitap-(1.) Adamın Biri, 2. Baskı 1963. Varlık Yayınları. 

(2.) Yangın, 1. Baskı 1980, Derinlik Yayınları. Her iki kitap Cahit Külebi'den İthaflı, İmzalı

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Edebiyat / Cahit Külebi İthaflı, İmzalı - 2 Kitap-(1.) Adamın Biri, 2. Baskı 1963. Varlık Yayınları. (2.) Yangın, 1. Baskı 1980, Derinlik Yayınları. Her iki kitap Cahit Külebi'den İthaflı, İmzalı

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Oğuz Atay & Mustafa İnan-Tüm imkansızlıklara rağmen sıradan bir halk çocuğundan bir bilim insanına dönüşen Mustafa İnan'ın, Oğuz Atay'ın kitap kapağında yer alan çocukluk fotoğrafının orjinali ve bu fotoğrafın yer aldığı, Birinci Basım Bir Bilim Adamının Romanı - Mustafa İnan, Oğuz Atay, Bilgi Yayınevi. Kitap ve fotoğraf birarada.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Edebiyat / Oğuz Atay & Mustafa İnan-Tüm imkansızlıklara rağmen sıradan bir halk çocuğundan bir bilim insanına dönüşen Mustafa İnan'ın, Oğuz Atay'ın kitap kapağında yer alan çocukluk fotoğrafının orjinali ve bu fotoğrafın yer aldığı, Birinci Basım Bir Bilim Adamının Romanı - Mustafa İnan, Oğuz Atay, Bilgi Yayınevi. Kitap ve fotoğraf birarada.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Melih Cevdet Anday  İmzalı, İthaflı-(1.) Kolları Bağlı Odiseus, Yeditepe Yayınları 1962. 

(2.) Telgrafhane, Yeditepe Yayınları 1964. Her iki kitap Melih Cevdet Anday'dan ithaflı, İmzalı.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Edebiyat / Melih Cevdet Anday İmzalı, İthaflı-(1.) Kolları Bağlı Odiseus, Yeditepe Yayınları 1962. (2.) Telgrafhane, Yeditepe Yayınları 1964. Her iki kitap Melih Cevdet Anday'dan ithaflı, İmzalı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Cemal Süreya'dan İmzalı, İthaflı-Sıcak Nal, Cemal Süreya. Dönemli Yayıncılık, 1988. Cemal Süreya'dan İmzalı, İthaflı.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Edebiyat / Cemal Süreya'dan İmzalı, İthaflı-Sıcak Nal, Cemal Süreya. Dönemli Yayıncılık, 1988. Cemal Süreya'dan İmzalı, İthaflı.

    TLSatıldı
  • Bahar Yazısı / Can Yücel İmzalı  /  Müzehher VA-NU-Bir Dönemin Tanıklığı, Müzehher VA-NU, Cem Yayınevi.  Kitabın 2. sayfasında Can Yücel'in Yavuz Erkoçak'a yazdığı Bahar Yazısı şiirinin ıslak imzalı taslağı yer almaktadır. ''
Geçen bahar
Acı bir umut şairi ben
Yanılmış yanmıştım ki fena
Bu önümüzdeki yıla
Kaçamaz aldanacak
Bademlerin baharına '' ... Şimdi toz kondurur muyum hiç

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Bahar Yazısı / Can Yücel İmzalı / Müzehher VA-NU-Bir Dönemin Tanıklığı, Müzehher VA-NU, Cem Yayınevi. Kitabın 2. sayfasında Can Yücel'in Yavuz Erkoçak'a yazdığı Bahar Yazısı şiirinin ıslak imzalı taslağı yer almaktadır. '' Geçen bahar Acı bir umut şairi ben Yanılmış yanmıştım ki fena Bu önümüzdeki yıla Kaçamaz aldanacak Bademlerin baharına '' ... Şimdi toz kondurur muyum hiç

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Ahmet Arif İmzalı İthaflı-Hasretinden Prangalar Eskittim, Ahmed Arif. Cem Yayınevi 1973. Ahmed Arif'ten ithaflı imzalı.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Edebiyat / Ahmet Arif İmzalı İthaflı-Hasretinden Prangalar Eskittim, Ahmed Arif. Cem Yayınevi 1973. Ahmed Arif'ten ithaflı imzalı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Aziz Nesin İmzalı İthaflı -  3 Kitap-(1.) Bir Koltuk Nasıl Devrilir? Ekin Basımevi, 1961. 

(2.) Toros Canavarı, Yeni Matbaa 1965. 

(3.) Biraz Gelir Misiniz? Tekin Yayınevi 1973. 3 kitap birarada Aziz Nesin'den ithaflı, imzalı.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Edebiyat / Aziz Nesin İmzalı İthaflı - 3 Kitap-(1.) Bir Koltuk Nasıl Devrilir? Ekin Basımevi, 1961. (2.) Toros Canavarı, Yeni Matbaa 1965. (3.) Biraz Gelir Misiniz? Tekin Yayınevi 1973. 3 kitap birarada Aziz Nesin'den ithaflı, imzalı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Cemal Süreya'dan Vecihi Timuroğlu'na İmzalı, İthaflı-Şapkam Dolu Çiçekle, Cemal Süreya. Ada Yayınları, 1976. Kitap içinde  Vecihi Timuroğlu'na ait hemen hemen her sayfada kendi el yazısı ile yazılmış, altı çizilmiş tashihler mevcuttur. 

Cemal Süreya'dan Vecihi Timuroğlu'na İmzalı, İthaflı.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Edebiyat / Cemal Süreya'dan Vecihi Timuroğlu'na İmzalı, İthaflı-Şapkam Dolu Çiçekle, Cemal Süreya. Ada Yayınları, 1976. Kitap içinde Vecihi Timuroğlu'na ait hemen hemen her sayfada kendi el yazısı ile yazılmış, altı çizilmiş tashihler mevcuttur. Cemal Süreya'dan Vecihi Timuroğlu'na İmzalı, İthaflı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Aziz Nesin İmzalı İthaflı - 3 Kitap-(1.) Sosyalizm Geliyor Savulun, Adam Yayınları 1988. 

(2.) İnsanlar Uyanıyor, Adam Yayınları, 1989. 

(3.) Yedek Parça, Düşün Yayınevi 1958. 3 kitap birarada Aziz Nesin'den ithaflı, imzalı.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Edebiyat / Aziz Nesin İmzalı İthaflı - 3 Kitap-(1.) Sosyalizm Geliyor Savulun, Adam Yayınları 1988. (2.) İnsanlar Uyanıyor, Adam Yayınları, 1989. (3.) Yedek Parça, Düşün Yayınevi 1958. 3 kitap birarada Aziz Nesin'den ithaflı, imzalı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Cemal Süreya'dan Tahir Alangu'ya  İmzalı, ithaflı-Üvercinka, Cemal Süreya. Yeditepe Yayınları, 1958. Cemal Süreya'dan yazar ve edebiyat tarihçisi Tahir Alangu'ya  İmzalı, ithaflı

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Edebiyat / Cemal Süreya'dan Tahir Alangu'ya İmzalı, ithaflı-Üvercinka, Cemal Süreya. Yeditepe Yayınları, 1958. Cemal Süreya'dan yazar ve edebiyat tarihçisi Tahir Alangu'ya İmzalı, ithaflı

    TLSatıldı
  • Fotoğrafçılık / Ara Güler İthaflı, İmzalı-Ara Güler İstanbul, fotoğraflar ve metinler Ara Güler, Fotoğrafişleri 2011. Ara Güler'den İthaflı, İmzalı

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Fotoğrafçılık / Ara Güler İthaflı, İmzalı-Ara Güler İstanbul, fotoğraflar ve metinler Ara Güler, Fotoğrafişleri 2011. Ara Güler'den İthaflı, İmzalı

    TLSatıldı
  • Nazım Hikmet imzalı-Nazım Hikmet'in 1957 yılında Varnadayken yazdığı meşhur "Vapur" şiiri. Kendi yaptığı düzeltmelerle birlikte imzalı.
Nazımın büyük aşkı ve eşi Vera (Tulyakova) için çizdiği, üzerinde "Vera" "Sana" ve  "1957" ibarelerinin olduğu yıldızlarla süslü bir okla yaralı kalp resmi.
Duygularını coşkulu bir biçimde aktardığı bir hatıra.
Vapur şiiri Zülfü Livaneli tarafından bestelenmiştir.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Nazım Hikmet imzalı-Nazım Hikmet'in 1957 yılında Varnadayken yazdığı meşhur "Vapur" şiiri. Kendi yaptığı düzeltmelerle birlikte imzalı. Nazımın büyük aşkı ve eşi Vera (Tulyakova) için çizdiği, üzerinde "Vera" "Sana" ve "1957" ibarelerinin olduğu yıldızlarla süslü bir okla yaralı kalp resmi. Duygularını coşkulu bir biçimde aktardığı bir hatıra. Vapur şiiri Zülfü Livaneli tarafından bestelenmiştir.

    TLSatıldı
  • Orhan Veli'den Bedri Rahmi'ye..-Nevizade sokak numara 13. Küçük bir dükkan. İçine ancak 12-15 kişi sığabilir ayakta. Bir tramvay büyüklüğünde.” Orhan Veli’lerin, Bedri Rahmi Eyüboğulları’nın, Abidin Dino’ların, Sait Faik’lerin Lambo’su burası. Lambo Meyhanesi.
 
Ve işte Lambo’da Orhan Veli’nin masa arkadaşı, dostu Bedri Rahmi Eyüboğlu’na vefatından bir yıl önce yazdıkları, üstelik Orhan Veli’den “Rakı şişesinde balık olsam” deseniyle, balığın altında “Çipura” yazısı. 

Şöyle yazmış Orhan Veli, “Bedri Rahmi’ye; İstanbul kolay değil yaşamak... ayrılmak.. Tophane 1949” 

Bedri Rahmi'nin Karadutum çatalkaram çingenem şiirini yazdığı büyük aşkı Mari Gerekmezyan 1947 senesinde ölmüş. Bedri Rahmi 1949 yılında Büyük Külüpteki bir toplantıda gözlerinden yaşlar akarak bu şiiri okumuştu. Orhan Veli  "kolay değil yaşamak ayrılmak" derken büyük ihtimalle bu büyük aşktan bahsediyordu.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Orhan Veli'den Bedri Rahmi'ye..-Nevizade sokak numara 13. Küçük bir dükkan. İçine ancak 12-15 kişi sığabilir ayakta. Bir tramvay büyüklüğünde.” Orhan Veli’lerin, Bedri Rahmi Eyüboğulları’nın, Abidin Dino’ların, Sait Faik’lerin Lambo’su burası. Lambo Meyhanesi. Ve işte Lambo’da Orhan Veli’nin masa arkadaşı, dostu Bedri Rahmi Eyüboğlu’na vefatından bir yıl önce yazdıkları, üstelik Orhan Veli’den “Rakı şişesinde balık olsam” deseniyle, balığın altında “Çipura” yazısı. Şöyle yazmış Orhan Veli, “Bedri Rahmi’ye; İstanbul kolay değil yaşamak... ayrılmak.. Tophane 1949” Bedri Rahmi'nin Karadutum çatalkaram çingenem şiirini yazdığı büyük aşkı Mari Gerekmezyan 1947 senesinde ölmüş. Bedri Rahmi 1949 yılında Büyük Külüpteki bir toplantıda gözlerinden yaşlar akarak bu şiiri okumuştu. Orhan Veli "kolay değil yaşamak ayrılmak" derken büyük ihtimalle bu büyük aşktan bahsediyordu.

    TLSatıldı
  • Şükûfe Nihal'İn Yazar Arkadaşı Halide Nusret Zorlutuna'ya Huzurevinden Yazdığı El yazısı İmzalı Mektup-Şükûfe Nihal, Mükemmel içerikte olan Osmanlıca mektubunda, Nusret'ciğim Canım Kardeşim… Nihayet elime kalem alabildim… Acaba okunabilecek mi bu yazı?... Maddi ağrılarım hamd olsun biraz azaldıysa da manevi tarafım feryat içinde… Ne güzel günlerimiz olduydu değil mi? ''Şiir yazaraktan, beste düzerekten''  Tahmin edersin huzurevindeyim. Başka ne yapabilirim ki bu vaziyette? Anadolu'dan mektuplar alıyorum, '' çocuklarınız varken oraya gitmenize üzüldüm '' diyen gençler var... Başka türü yaşamaya imkan var mıdır şu toprakta yardımsız bir adım atamayan bir insan için... Gel gelelim evimi barkımı, eşyamı hele kitaplarımı öyle içlenerek derinden arıyorum ki... Yeni bir maddi zarara girmeseydim kalan borcumu gönderecektim, olamadı çok üzgünüm... Gelebilsen huzurevinde kalırsın, ne iyi olur değil mi?... Edebiyat dünyasından ne haber... Ben burada öylesine dünyadan ayrı bir haldeyim ki tıkanmamak elde değil... Mektubu ancak bugün postaya verebileceğim. Huzursuzluk, ızdırab içindeyim... Ş.N... Şükufe Nihal'in son dönem mektuplarından birisi olan bu mektuptan da anlaşılacağı gibi, şair, 1965’te bir huzurevine yerleşti. Kızının ölümü, dostlarının uzaklaşması sonucunda konuşmamaya başlamış ve suskunluğunu hayatının sonuna kadar sürdürmüştür...).

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Şükûfe Nihal'İn Yazar Arkadaşı Halide Nusret Zorlutuna'ya Huzurevinden Yazdığı El yazısı İmzalı Mektup-Şükûfe Nihal, Mükemmel içerikte olan Osmanlıca mektubunda, Nusret'ciğim Canım Kardeşim… Nihayet elime kalem alabildim… Acaba okunabilecek mi bu yazı?... Maddi ağrılarım hamd olsun biraz azaldıysa da manevi tarafım feryat içinde… Ne güzel günlerimiz olduydu değil mi? ''Şiir yazaraktan, beste düzerekten'' Tahmin edersin huzurevindeyim. Başka ne yapabilirim ki bu vaziyette? Anadolu'dan mektuplar alıyorum, '' çocuklarınız varken oraya gitmenize üzüldüm '' diyen gençler var... Başka türü yaşamaya imkan var mıdır şu toprakta yardımsız bir adım atamayan bir insan için... Gel gelelim evimi barkımı, eşyamı hele kitaplarımı öyle içlenerek derinden arıyorum ki... Yeni bir maddi zarara girmeseydim kalan borcumu gönderecektim, olamadı çok üzgünüm... Gelebilsen huzurevinde kalırsın, ne iyi olur değil mi?... Edebiyat dünyasından ne haber... Ben burada öylesine dünyadan ayrı bir haldeyim ki tıkanmamak elde değil... Mektubu ancak bugün postaya verebileceğim. Huzursuzluk, ızdırab içindeyim... Ş.N... Şükufe Nihal'in son dönem mektuplarından birisi olan bu mektuptan da anlaşılacağı gibi, şair, 1965’te bir huzurevine yerleşti. Kızının ölümü, dostlarının uzaklaşması sonucunda konuşmamaya başlamış ve suskunluğunu hayatının sonuna kadar sürdürmüştür...).

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Cevdet Kudret Solok - Yaşar Nabi Nayır El yazısı, İmzalı Mektup-Askere Çağırıldım… anlatmak istedim, doktora falan gittim… Olmadı …Olmadı… Allah cezalarını versin işte yakayı ele verdik… Dünyada en nefret ettiğim işin içine düştük işte… Dünyada hiçbir şeye değil bu kelimelerin böyle rastgele ve bol bol harcanmasına acıyorum... Perşembe, cuma.... eğer imkanım olursa perşembe hareket etmek istiyorum, artık vaziyete bakar... Senai bey'e , Nahid Sırrı'ya selamlar... gözlerinden öperim. Cevdet Kudret Solok. Osmanlıca el yazısı, imzalı mektup. Nadir İçerik. Mektubun arkasında 5 satırlık bir içerik ve İmza mevcuttur. ( ihtilal nedeniyle 18 mayıs'a kadar idare-i örhye (sıkı yönetim) olduğundan geceleri her yer kapalı. Tiyatrolar işlemiyor, yeni piyesler kalıyor,  bakalım sonra ne olucak. şu piyeslerde amma uğursuzmuş ha!...sana yeni adresimi istanbul'dan göndereceğim. Cevdet Kudret. Nadir İçerik

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Edebiyat / Cevdet Kudret Solok - Yaşar Nabi Nayır El yazısı, İmzalı Mektup-Askere Çağırıldım… anlatmak istedim, doktora falan gittim… Olmadı …Olmadı… Allah cezalarını versin işte yakayı ele verdik… Dünyada en nefret ettiğim işin içine düştük işte… Dünyada hiçbir şeye değil bu kelimelerin böyle rastgele ve bol bol harcanmasına acıyorum... Perşembe, cuma.... eğer imkanım olursa perşembe hareket etmek istiyorum, artık vaziyete bakar... Senai bey'e , Nahid Sırrı'ya selamlar... gözlerinden öperim. Cevdet Kudret Solok. Osmanlıca el yazısı, imzalı mektup. Nadir İçerik. Mektubun arkasında 5 satırlık bir içerik ve İmza mevcuttur. ( ihtilal nedeniyle 18 mayıs'a kadar idare-i örhye (sıkı yönetim) olduğundan geceleri her yer kapalı. Tiyatrolar işlemiyor, yeni piyesler kalıyor,  bakalım sonra ne olucak. şu piyeslerde amma uğursuzmuş ha!...sana yeni adresimi istanbul'dan göndereceğim. Cevdet Kudret. Nadir İçerik

    TLSatıldı
  • Metin Eloğlu / Nur Eloğlu-Metin Eloğlu ıslak imzalı, yağlı boya Metin Eloğlu Original yazılı kart üzerine  resim çalışması, Metin Eloğlu'un Eşi Nur Eloğlu'na yazdığı ıslak imzalı kartpostal, kendisine ve eşine ait 3 adet fotoğraf içeren 5 parça lot.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Metin Eloğlu / Nur Eloğlu-Metin Eloğlu ıslak imzalı, yağlı boya Metin Eloğlu Original yazılı kart üzerine resim çalışması, Metin Eloğlu'un Eşi Nur Eloğlu'na yazdığı ıslak imzalı kartpostal, kendisine ve eşine ait 3 adet fotoğraf içeren 5 parça lot.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Nurullah Ataç - Yaşar Nabi Nayır İmzalı Mektup / İmzalı Fotoğraf-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden şair, yazar Nurullah Ataç'ın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni  sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu 1952 tarihli mektupta, basım aşamasına hazırlanan yeni kitabı '' Sözden Söze'' hakkında düşündüğü isim, önsöz, ithaf gibi tüm detayları ekte hazırladığı taslakları ile birlikte sunmuş, Yaşar Nabi'nin değerlendirmelerini de beklediğini belirtmiş  ve neticesinde basım sürecine hazırlık konularını ele almıştır. ''İki Gözüm Yaşar Nabi Bey, Kitabı hazırladım, gönderiyorum. Başına bir cetvel koydum o sıraya göre bastırırsınız...  Kitaba şu adları düşünüyorum: Söyleşi, Söyleşiler, Sözden Söze, Karalama Defteri, Diyelim ki... Siz hangisini beğenirseniz o adı koyun... Altını çizdiğim, yahut makalelerde ayrı harflerle dizilmiş olan yerler, italikle dizilsin... Siz bana beğendiğiniz adı bildirin ona göre yazayım... Sizin gönderdiğiniz yazılardan birkaçını çıkardım, onların yerine başkalarını koydum... Benim kattığım yazıların çoğu şiir üzerinedir.  Nurullah Ataç Islak imzalı, taslaklar bizzat kendisi tarafından çizilmiş, 4 sayfa. - Nurullah Ataç'ın öğrencileri ile çekilmiş imzalı grup fotoğrafı da dahil şekilde. 9x6 cm

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Edebiyat / Nurullah Ataç - Yaşar Nabi Nayır İmzalı Mektup / İmzalı Fotoğraf-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden şair, yazar Nurullah Ataç'ın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu 1952 tarihli mektupta, basım aşamasına hazırlanan yeni kitabı '' Sözden Söze'' hakkında düşündüğü isim, önsöz, ithaf gibi tüm detayları ekte hazırladığı taslakları ile birlikte sunmuş, Yaşar Nabi'nin değerlendirmelerini de beklediğini belirtmiş ve neticesinde basım sürecine hazırlık konularını ele almıştır. ''İki Gözüm Yaşar Nabi Bey, Kitabı hazırladım, gönderiyorum. Başına bir cetvel koydum o sıraya göre bastırırsınız... Kitaba şu adları düşünüyorum: Söyleşi, Söyleşiler, Sözden Söze, Karalama Defteri, Diyelim ki... Siz hangisini beğenirseniz o adı koyun... Altını çizdiğim, yahut makalelerde ayrı harflerle dizilmiş olan yerler, italikle dizilsin... Siz bana beğendiğiniz adı bildirin ona göre yazayım... Sizin gönderdiğiniz yazılardan birkaçını çıkardım, onların yerine başkalarını koydum... Benim kattığım yazıların çoğu şiir üzerinedir. Nurullah Ataç Islak imzalı, taslaklar bizzat kendisi tarafından çizilmiş, 4 sayfa. - Nurullah Ataç'ın öğrencileri ile çekilmiş imzalı grup fotoğrafı da dahil şekilde. 9x6 cm

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Necati Cumalı İmzalı-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden yazar Necati Cumalı'nın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni  sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu1948 tarihli mektup.'' Yaşar Nabi Bey, … Muhip , Cahit, Oktay şiir verecekler. Külebi, Orhan, Melih'ten de almaya çalışırım. Külebi hakkında birşey yazmıyorsunuz ama telif hakkı vermiyeyim mi? Gerçi sizden mektup geldiğini söyledi... Oktay Akbal'ın yazısından herkes aynı manayı çıkartmış. Bugün T. Apaydın'dan mektup geldi o da yazıya üzüldüğünü yazıyor. Bu sebeple Oktay'ın pişmanlığına mana veremedim. Ben cevap verdiğim için pişman değilim...'' Nadir içerik

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Edebiyat / Necati Cumalı İmzalı-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden yazar Necati Cumalı'nın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu1948 tarihli mektup.'' Yaşar Nabi Bey, … Muhip , Cahit, Oktay şiir verecekler. Külebi, Orhan, Melih'ten de almaya çalışırım. Külebi hakkında birşey yazmıyorsunuz ama telif hakkı vermiyeyim mi? Gerçi sizden mektup geldiğini söyledi... Oktay Akbal'ın yazısından herkes aynı manayı çıkartmış. Bugün T. Apaydın'dan mektup geldi o da yazıya üzüldüğünü yazıyor. Bu sebeple Oktay'ın pişmanlığına mana veremedim. Ben cevap verdiğim için pişman değilim...'' Nadir içerik

    TLSatıldı
  • Edebiyat Yazarlarından Yaşar Nabi Nayır'a / İmzalı-Dönemine damga vurmuş edebiyatçılar tarafından ıslak imzalı, 1972 senesinde 26 Eylül Dil Bayramımızın 40. yılı şerefine verilecek ödüller sebebiyle Türk Dil Kurumuna yazılmış toplu  talep ve öneri mektubu. 

Edebiyatçıların 1971 senesinde hak sahiplerine verilemeyen ödüllerin, kurumun 40. yılının kutlandığı 1972 senesinde öncelikle dağıtılmasını talep ettikleri ve yaşanan sıkıntılardan ne kadar üzüntü duyduklarını belirttikleri ortak dille yazılan mektupta;

Necati Cumalı, Metin And, Oktay Akbal, Bahri Savcı, Adnan Binyazar, Tahsin Yücel, Ceyhun Atuf Kansu, Cavit Orhan Tütengil, Cahit Külebi, Sami Karaören ve Mustafa Şerif Onaran'a ait ıslak imzalar bulunmaktadır.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Edebiyat Yazarlarından Yaşar Nabi Nayır'a / İmzalı-Dönemine damga vurmuş edebiyatçılar tarafından ıslak imzalı, 1972 senesinde 26 Eylül Dil Bayramımızın 40. yılı şerefine verilecek ödüller sebebiyle Türk Dil Kurumuna yazılmış toplu talep ve öneri mektubu. Edebiyatçıların 1971 senesinde hak sahiplerine verilemeyen ödüllerin, kurumun 40. yılının kutlandığı 1972 senesinde öncelikle dağıtılmasını talep ettikleri ve yaşanan sıkıntılardan ne kadar üzüntü duyduklarını belirttikleri ortak dille yazılan mektupta; Necati Cumalı, Metin And, Oktay Akbal, Bahri Savcı, Adnan Binyazar, Tahsin Yücel, Ceyhun Atuf Kansu, Cavit Orhan Tütengil, Cahit Külebi, Sami Karaören ve Mustafa Şerif Onaran'a ait ıslak imzalar bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Cengiz Dağcı İmzalı-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden yazar Cengiz Dağcı'nın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni  sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu 1974 tarihli mektup. ''Sayın Yaşar Nabi Bey; Bu paranın sterlin karşılığını şimdi aldım. Orada İsmail Altınok'a parayı gönderir göndermez Ziraat Bankasının makbuz kopyasını lütfen Osman Türkay'a gönderme lütfunda bulunursanız memnun kalırım. İlginiz için teşekkür ederim, İçten saygı ve selamlarımı sunarım. Cengiz Dağcı''

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Edebiyat / Cengiz Dağcı İmzalı-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden yazar Cengiz Dağcı'nın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu 1974 tarihli mektup. ''Sayın Yaşar Nabi Bey; Bu paranın sterlin karşılığını şimdi aldım. Orada İsmail Altınok'a parayı gönderir göndermez Ziraat Bankasının makbuz kopyasını lütfen Osman Türkay'a gönderme lütfunda bulunursanız memnun kalırım. İlginiz için teşekkür ederim, İçten saygı ve selamlarımı sunarım. Cengiz Dağcı''

    TLSatıldı
  • Edebiyat / Metin Eloğlu'ndan Eşi Nur Eloğlu'na Ayrılık Mektubu / Mükemmel İçerik-Sen sen ol; Kapını, çekmeceni  kesinlikle kitleme,  ama yüreğini kesinlikle koru… gevezelik yetti… Hoşça kal Nur… Önemlice ilginç, kitapların çoğu ya benim… ya da ikimizin adına imzalı, Onları göndermende bir sakınca var mı?, Metin Eloğlu ve Nur Eloğlu ayrılık mektubu sonrasında istediği kitapları içeren mükemmel içerikli mektup. ve beraber Bulgaristan Varna'da çektirdikleri fotoğraf.  İmzalı.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Edebiyat / Metin Eloğlu'ndan Eşi Nur Eloğlu'na Ayrılık Mektubu / Mükemmel İçerik-Sen sen ol; Kapını, çekmeceni  kesinlikle kitleme,  ama yüreğini kesinlikle koru… gevezelik yetti… Hoşça kal Nur… Önemlice ilginç, kitapların çoğu ya benim… ya da ikimizin adına imzalı, Onları göndermende bir sakınca var mı?, Metin Eloğlu ve Nur Eloğlu ayrılık mektubu sonrasında istediği kitapları içeren mükemmel içerikli mektup. ve beraber Bulgaristan Varna'da çektirdikleri fotoğraf.  İmzalı.

    TLSatıldı
  • Nazım Hikmet / El yazısı, İmzalı Fransızca Mektup-Nazım Hikmet tarafından, kendisinin arkadaşı ve çevirmeni fransız şair Charles Dobzynski'ye yazmış olduğu, el yazısı, ıslak imzalı, 1955 tarihli fransızca mektup. Sevgili Arkadaşım; '' Size çevirmeniz için şiirlerimi gönderiyorum… Umarım yeni kitabımı beğenirsiniz… yeni kitaptan senin seçtiğin bir şiirle başlayabiliriz… Seni ve eşini öpüyorum...

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Nazım Hikmet / El yazısı, İmzalı Fransızca Mektup-Nazım Hikmet tarafından, kendisinin arkadaşı ve çevirmeni fransız şair Charles Dobzynski'ye yazmış olduğu, el yazısı, ıslak imzalı, 1955 tarihli fransızca mektup. Sevgili Arkadaşım; '' Size çevirmeniz için şiirlerimi gönderiyorum… Umarım yeni kitabımı beğenirsiniz… yeni kitaptan senin seçtiğin bir şiirle başlayabiliriz… Seni ve eşini öpüyorum...

    TLSatıldı
  • Siyasi Tarih / Eğitim Tarihi / Avram Galanti-Avram Galanti'nin  Darülfünun'da eğitimci ve profesör olarak çalıştığı dönem yazdığı, Darülfünun Hukuk Fakültesi’nde hukuk tarihi müderrisi  olan Ağaoğlu Ahmet'e, el yazısı ıslak  imzalı, 1931 tarihli not kağıdı.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Siyasi Tarih / Eğitim Tarihi / Avram Galanti-Avram Galanti'nin Darülfünun'da eğitimci ve profesör olarak çalıştığı dönem yazdığı, Darülfünun Hukuk Fakültesi’nde hukuk tarihi müderrisi olan Ağaoğlu Ahmet'e, el yazısı ıslak imzalı, 1931 tarihli not kağıdı.

    TLSatıldı
  • Edebiyat / İlhan Berk  İmzalı-İlhan Berk'in şiir kitabı Âşıkane'nin, İlhan Berk'in kendisi tarafından elde tasarlanarak kapak formunda hazırlanmış, 3 farklı yerde imzası bulunan orjinal kitap kapak taslak çalışması.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Edebiyat / İlhan Berk İmzalı-İlhan Berk'in şiir kitabı Âşıkane'nin, İlhan Berk'in kendisi tarafından elde tasarlanarak kapak formunda hazırlanmış, 3 farklı yerde imzası bulunan orjinal kitap kapak taslak çalışması.

    TLSatıldı
  • Halk Bilgisi Mecmuası / Fahri Fındıkoğlu / İthaflı, İmzalı-Halk Bilgisi Mecmuası - 1928 Cilt 1 Sayı 1. Türk Halk Bilgisi Derneği kurucusu Ord. Prof. Dr. Z. Fahri Fındıkoğlu'dan Ziya bey'e Osmanlıca İthaflı, İmzalı. Müdürü: Ziyaeddin Fahri (FINDIKOĞLU); Ankara, 1928, sayfa: 189, Halk Derneği umumi merkezince neşrolunur, tek sayı yayınlanmıştır. Dönem cildinde. Çok temiz, nadir.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Halk Bilgisi Mecmuası / Fahri Fındıkoğlu / İthaflı, İmzalı-Halk Bilgisi Mecmuası - 1928 Cilt 1 Sayı 1. Türk Halk Bilgisi Derneği kurucusu Ord. Prof. Dr. Z. Fahri Fındıkoğlu'dan Ziya bey'e Osmanlıca İthaflı, İmzalı. Müdürü: Ziyaeddin Fahri (FINDIKOĞLU); Ankara, 1928, sayfa: 189, Halk Derneği umumi merkezince neşrolunur, tek sayı yayınlanmıştır. Dönem cildinde. Çok temiz, nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Roman / Muhib Talat İmzalı, İthaflı-Sev Sev Fakat Bir Kadın Sev, Yazan: Muhib Talat, İstanbul, 1912, Asır Matbaası, Sayfa: 2+178; ÖZEGE: 17842; Orijinal karton kapaklarında. Sayfaları açılmamış. İmzalı, İthaflı, Çok nadir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı Dönemi / Roman / Muhib Talat İmzalı, İthaflı-Sev Sev Fakat Bir Kadın Sev, Yazan: Muhib Talat, İstanbul, 1912, Asır Matbaası, Sayfa: 2+178; ÖZEGE: 17842; Orijinal karton kapaklarında. Sayfaları açılmamış. İmzalı, İthaflı, Çok nadir.

    TLSatıldı
  • Anjel Valuva’nın Sergüzesti, Yazan: Edmond Tarbe - çeviren: şair Cenap Şahabettin ve şair Osman Fahri‘nin kardeşleri şair Ali Nusret, İstanbul, H.1311- M.1893, tercüman-ı Hakikat Matbaası, Sayfa: 867, ÖZEGE: 826 - Deri sırtlı, hurufatlı, floteli, klişeli dönem cildinde. Çok çok nadir, çok temiz. 14x10 cm

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Anjel Valuva’nın Sergüzesti, Yazan: Edmond Tarbe - çeviren: şair Cenap Şahabettin ve şair Osman Fahri‘nin kardeşleri şair Ali Nusret, İstanbul, H.1311- M.1893, tercüman-ı Hakikat Matbaası, Sayfa: 867, ÖZEGE: 826 - Deri sırtlı, hurufatlı, floteli, klişeli dönem cildinde. Çok çok nadir, çok temiz. 14x10 cm

    TLSatıldı
  • Muallim Mustel, Yazan: Alexandre Dumas - çeviren: - çeviren: şair Cenap Şahabettin ve şair Osman Fahri‘nin kardeşleri şair Ali Nusret, İstanbul, H.1311-M.1894, tercüman-ı Kakikat Matbaası, Sayfa: 654, ÖZEGE: 13896 - Deri sırtlı, hurufatlı, floteli, klişeli dönem cildinde. Çok nadir, çok temiz kondisyon. 14x10 cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Muallim Mustel, Yazan: Alexandre Dumas - çeviren: - çeviren: şair Cenap Şahabettin ve şair Osman Fahri‘nin kardeşleri şair Ali Nusret, İstanbul, H.1311-M.1894, tercüman-ı Kakikat Matbaası, Sayfa: 654, ÖZEGE: 13896 - Deri sırtlı, hurufatlı, floteli, klişeli dönem cildinde. Çok nadir, çok temiz kondisyon. 14x10 cm

    TLSatıldı
  • Japonya Seyahatnamesi, Yazan: Pierre Loti (Julien Viaud) - Çeviren: M. Safvet, İstanbul, H.1309-M.1892, Matbaa-i Ebuzziya, sayfa: 4+408+4, ÖZEGE: 9762 - Dönem komple perkalin cildinde. Çok nadir, çok temiz. 14x10 cm

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Japonya Seyahatnamesi, Yazan: Pierre Loti (Julien Viaud) - Çeviren: M. Safvet, İstanbul, H.1309-M.1892, Matbaa-i Ebuzziya, sayfa: 4+408+4, ÖZEGE: 9762 - Dönem komple perkalin cildinde. Çok nadir, çok temiz. 14x10 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Edebiyatı Antolojisi, Mehmet Celal. Matbaa-i Safa ve Enver, Şems Kitaphanesi 1312, 615+15s. 

Kabartma zemin üzerinde gömme altın varaklı ay yıldız ve çiçek motifleri ile süslenmiş, sayfa kenarları altın varak, mükemmel kondisyonda deri cildinde, 19x14 cm

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Osmanlı Edebiyatı Antolojisi, Mehmet Celal. Matbaa-i Safa ve Enver, Şems Kitaphanesi 1312, 615+15s. Kabartma zemin üzerinde gömme altın varaklı ay yıldız ve çiçek motifleri ile süslenmiş, sayfa kenarları altın varak, mükemmel kondisyonda deri cildinde, 19x14 cm

    TLSatıldı
  • Teshil ül-Lehce ves-Sarf Fi Usûl il-Mükalemet İl-Arabiye, Süleyman Sırrı. İstanbul, Matbaa-i Amire, 1316, 205s. Varak baskı Osmanlı Devlet armalı, Ay-yıldızlı süslemeler ile bezeli bez cildinde, çok temiz kondisyon. 20x14 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Teshil ül-Lehce ves-Sarf Fi Usûl il-Mükalemet İl-Arabiye, Süleyman Sırrı. İstanbul, Matbaa-i Amire, 1316, 205s. Varak baskı Osmanlı Devlet armalı, Ay-yıldızlı süslemeler ile bezeli bez cildinde, çok temiz kondisyon. 20x14 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / İslam Tarihi-Miftâhu’l- Akâid, Süleyman Sırrı. İstanbul, Mahmud Bey Matb. 1321, 76s. Varak baskı çerçeve ve çiçek motifleri ile bezeli, sayfa kenarları varaklı mükemmel kondisyonda bez cildinde.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Osmanlı Dönemi / İslam Tarihi-Miftâhu’l- Akâid, Süleyman Sırrı. İstanbul, Mahmud Bey Matb. 1321, 76s. Varak baskı çerçeve ve çiçek motifleri ile bezeli, sayfa kenarları varaklı mükemmel kondisyonda bez cildinde.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Osmanlı Tarihi / İslami Dünya Tarihi-Sahâifü'l-Ahbâr - Müneccimbaşı Tarihi - 2. CİLT. Yazar: Müneccimbaşı Dede Derviş Ahmet - Çeviren: Ahmed Nedim - İstanbul, H. 1285- M.1869 - Matbaa-i Amire, Sayfa. 5+722 - ÖZEGE: 17289 - Komple deri, hurufatlı orijinal cildinde. Çok nadir.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Osmanlı Dönemi / Osmanlı Tarihi / İslami Dünya Tarihi-Sahâifü'l-Ahbâr - Müneccimbaşı Tarihi - 2. CİLT. Yazar: Müneccimbaşı Dede Derviş Ahmet - Çeviren: Ahmed Nedim - İstanbul, H. 1285- M.1869 - Matbaa-i Amire, Sayfa. 5+722 - ÖZEGE: 17289 - Komple deri, hurufatlı orijinal cildinde. Çok nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / İslam Tarihi-Köylü İlmihali, Yazan: Üryanizade Ali Vahid, İstanbul, R.1338-M.1922, Matbaa-i Amire, Sayfa: 120, ÖZEGE: 11241, Kitabın orijinal kapakları iç sayfada korunmuş şekilde, bez şahıs cildinde. Üryanizade Ali Vahid, köy halkını dinî ve dünyevi yönden aydınlatmayı, bilgilendirmeyi misyon edinmiş önemli bir yazardır. Çok temiz, nadir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Osmanlı Dönemi / İslam Tarihi-Köylü İlmihali, Yazan: Üryanizade Ali Vahid, İstanbul, R.1338-M.1922, Matbaa-i Amire, Sayfa: 120, ÖZEGE: 11241, Kitabın orijinal kapakları iç sayfada korunmuş şekilde, bez şahıs cildinde. Üryanizade Ali Vahid, köy halkını dinî ve dünyevi yönden aydınlatmayı, bilgilendirmeyi misyon edinmiş önemli bir yazardır. Çok temiz, nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / İslam Tarihi / Tasavvuf Tarihi-Hadikatü'l Evliya - 7 Cilt Tam Takım. Şirket-i Mürettibie Matbaası, H.1318-M.1901 -----  

1.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Nakşibendiye, sayfa: 175+1

2.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Silsile-i Meşayih-i Kadiriye, sayfa: 176

3.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Silsile-i Meşayih-i Sühreverdi ve Kübreviye, sayfa: 47

4.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Silsile-i Meşayih-i Mevleviye, sayfa: 64; 

5.KİTAP: Hadikatü'l Evliyadan Ebül'alemeyn Seyyid, sayfa: 40; 

6.KİTAP: Hadikatü'l Evliyadan Pir-i Tarik-i Seyyid Ahmed Bedevi ve Seyyid İbrahim Düsuki, sayfa: 48; 

7.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Pir-i Tarikat Ebu'l Hasen Ali Şazeli ve Saadettin Habavi, sayfa: 62 - Orjinal cildinde. Cilt haliyle, sayfalar çok temiz. Nadir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Osmanlı Dönemi / İslam Tarihi / Tasavvuf Tarihi-Hadikatü'l Evliya - 7 Cilt Tam Takım. Şirket-i Mürettibie Matbaası, H.1318-M.1901 ----- 1.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Nakşibendiye, sayfa: 175+1 2.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Silsile-i Meşayih-i Kadiriye, sayfa: 176 3.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Silsile-i Meşayih-i Sühreverdi ve Kübreviye, sayfa: 47 4.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Silsile-i Meşayih-i Mevleviye, sayfa: 64; 5.KİTAP: Hadikatü'l Evliyadan Ebül'alemeyn Seyyid, sayfa: 40; 6.KİTAP: Hadikatü'l Evliyadan Pir-i Tarik-i Seyyid Ahmed Bedevi ve Seyyid İbrahim Düsuki, sayfa: 48; 7.KİTAP: Hadikatü'l Evliya. Pir-i Tarikat Ebu'l Hasen Ali Şazeli ve Saadettin Habavi, sayfa: 62 - Orjinal cildinde. Cilt haliyle, sayfalar çok temiz. Nadir.

    TLSatıldı
  • Manzara-i Hilkat-i Cihan - Dünyanın Yaratılışı Üzerine Düşünceler, Bogos Keresteciyan. Artin Asaduryan Şirket-i Mürettibiye Mat, 1319, 79s. Ön yüzü osmanlı devlet armalı, arka yüzü Ay- Yıldızlı, barok motifler ile bezeli, mükemmel kondisyonda bez cildinde, 19x14 cm

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Manzara-i Hilkat-i Cihan - Dünyanın Yaratılışı Üzerine Düşünceler, Bogos Keresteciyan. Artin Asaduryan Şirket-i Mürettibiye Mat, 1319, 79s. Ön yüzü osmanlı devlet armalı, arka yüzü Ay- Yıldızlı, barok motifler ile bezeli, mükemmel kondisyonda bez cildinde, 19x14 cm

    TLSatıldı
  • 12 Kitap tek ciltte. *** (1) Medhal-i Kava'id, Ahmed Cevdet Paşa. Hacı Hüseyin Efendi Matb., 1891, 59s. Özege; 12671. *** (2) Küçük Hıfzıssıhha, Ahmed Rasim. Karabet Matb., 1894, 94s. Özege; 11416. *** (3) Muhtasar Sarf-ı Osmânî, Selim Sabit, 1880, 48s. Özege; 114265. ***(4)  Kızlara Mahsus Hıfz-ı Sıhhat, Dr. Mustafa Hüseyin. Kasbar Matb. 1891, 56s. Özege: 9873 ***(5) Mevaidü’l-İn’am Fi Berahini Akaidi’l-İslam, Manastırlı İsmail Hakkı. Mahmud Bey Matb. 1892, 8+134s. Özege; 13358. ***(6) Gunyet üt Talib, Ahmed Faris. Karabet Matb., 87s. Özege; 6337. *** (7) Nazari ve Ameli Usul-i Hendese 2. cilt, Hasan Fuad Paşa. Karabet Matb. 1892, 288s Özege: 15229. *** (8) Sünbülistan yahud Kıraat-i Farisi, Ali Nazima. A. Asarduyan Matb., 1890, 69s. Özege; 18446. *** (9) Çocukların Hıfz- ı Sıhhati, Dr. Mustafa Hüseyin. Kasbar Matb., 1892, 32s. Özege; 3498. ***(10) Talim-ül Farisi, Kemal Paşa. 30s. Özege; 19673. *** (11) Habname-i Latif, Abdüllatif Hafız, Ahter Matb., 1878, 15s. Özege; 6532. ***(12) Risale-i İlm-i Hesab, Matbaa-i Amire, 1883, 128s. Özege; 16923. Osmanlı Devlet armalı, Ay-yıldızlı, der sırtlı bez cildinde çok temiz kondisyon. 13x17 cm

    Lot No: 40

    Lot: 40

    12 Kitap tek ciltte. *** (1) Medhal-i Kava'id, Ahmed Cevdet Paşa. Hacı Hüseyin Efendi Matb., 1891, 59s. Özege; 12671. *** (2) Küçük Hıfzıssıhha, Ahmed Rasim. Karabet Matb., 1894, 94s. Özege; 11416. *** (3) Muhtasar Sarf-ı Osmânî, Selim Sabit, 1880, 48s. Özege; 114265. ***(4) Kızlara Mahsus Hıfz-ı Sıhhat, Dr. Mustafa Hüseyin. Kasbar Matb. 1891, 56s. Özege: 9873 ***(5) Mevaidü’l-İn’am Fi Berahini Akaidi’l-İslam, Manastırlı İsmail Hakkı. Mahmud Bey Matb. 1892, 8+134s. Özege; 13358. ***(6) Gunyet üt Talib, Ahmed Faris. Karabet Matb., 87s. Özege; 6337. *** (7) Nazari ve Ameli Usul-i Hendese 2. cilt, Hasan Fuad Paşa. Karabet Matb. 1892, 288s Özege: 15229. *** (8) Sünbülistan yahud Kıraat-i Farisi, Ali Nazima. A. Asarduyan Matb., 1890, 69s. Özege; 18446. *** (9) Çocukların Hıfz- ı Sıhhati, Dr. Mustafa Hüseyin. Kasbar Matb., 1892, 32s. Özege; 3498. ***(10) Talim-ül Farisi, Kemal Paşa. 30s. Özege; 19673. *** (11) Habname-i Latif, Abdüllatif Hafız, Ahter Matb., 1878, 15s. Özege; 6532. ***(12) Risale-i İlm-i Hesab, Matbaa-i Amire, 1883, 128s. Özege; 16923. Osmanlı Devlet armalı, Ay-yıldızlı, der sırtlı bez cildinde çok temiz kondisyon. 13x17 cm

    TLSatıldı
  • Thomas Allom - 2 Volumes-2 Cilt (Volumes) / 1838 Robert Walsh & Thomas Allom, Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. in a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom with an Historical Account of Constantinople, and Descriptions of the Plates, by the Rev. Robert Walsh, LL.D. Chaplain to the British Embassy at the the Ottoman Porte, First, London, Fisher, Sons, & Co., tarihsiz [c. 1838].

Orijinal dönem cildinde;
1.Cilt; 84 sayfa (pages) 46 gravür, 1 İstanbul haritası.
2.Cilt; 100 sayfa (pages) 50 gravür, 1 Akdeniz haritası.
27 x 21 cm.

Thomas Allom; 13 Şubat 1804’te Londra’da dünyaya geldi. Önceleri manzara ressamı olarak çalışmalar yaptı; İngiltere, Fransa ve Osmanlı ülkelerinde resimler çizdi. Fransa’da bulunduğu sırada Kral Louis Philippe’in Dreux’deki şatosunun manzaralarını yaptı; mimar olarak da Highburg’ta Îsâ (1850), Nottinghill’de Saint Peter (1856) kiliselerini inşa etti. 1827-1871 yılları arasında Royal Academy’de projelerini teşhir eden Allom, aynı zamanda İngiliz Mimarlar Enstitüsü’nün (Institute of British Architects) kurucularından biridir. 21 Ağustos 1872’de Barnes’de öldü.
Allom’un İngiltere, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkelerinin dışında Çin’e dair resimleri de vardır. XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nin bazı yerlerini dolaşan ve bu arada İstanbul’da uzunca bir süre kalan ressam pek çok desen yapmış ve bunlar çelik gravür olarak ünlü İngiliz hakkâkları tarafından işlenip İstanbul’da İngiliz elçiliği rahibi Robert Walsh’ın kaleme aldığı açıklamalı bir metinle birlikte müzayedemizde bulunan bu kitabında (İstanbul ve Küçük Asya’nın yedi kilisesinden manzaralar) toplamıştır.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Thomas Allom - 2 Volumes-2 Cilt (Volumes) / 1838 Robert Walsh & Thomas Allom, Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. in a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom with an Historical Account of Constantinople, and Descriptions of the Plates, by the Rev. Robert Walsh, LL.D. Chaplain to the British Embassy at the the Ottoman Porte, First, London, Fisher, Sons, & Co., tarihsiz [c. 1838]. Orijinal dönem cildinde; 1.Cilt; 84 sayfa (pages) 46 gravür, 1 İstanbul haritası. 2.Cilt; 100 sayfa (pages) 50 gravür, 1 Akdeniz haritası. 27 x 21 cm. Thomas Allom; 13 Şubat 1804’te Londra’da dünyaya geldi. Önceleri manzara ressamı olarak çalışmalar yaptı; İngiltere, Fransa ve Osmanlı ülkelerinde resimler çizdi. Fransa’da bulunduğu sırada Kral Louis Philippe’in Dreux’deki şatosunun manzaralarını yaptı; mimar olarak da Highburg’ta Îsâ (1850), Nottinghill’de Saint Peter (1856) kiliselerini inşa etti. 1827-1871 yılları arasında Royal Academy’de projelerini teşhir eden Allom, aynı zamanda İngiliz Mimarlar Enstitüsü’nün (Institute of British Architects) kurucularından biridir. 21 Ağustos 1872’de Barnes’de öldü. Allom’un İngiltere, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkelerinin dışında Çin’e dair resimleri de vardır. XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nin bazı yerlerini dolaşan ve bu arada İstanbul’da uzunca bir süre kalan ressam pek çok desen yapmış ve bunlar çelik gravür olarak ünlü İngiliz hakkâkları tarafından işlenip İstanbul’da İngiliz elçiliği rahibi Robert Walsh’ın kaleme aldığı açıklamalı bir metinle birlikte müzayedemizde bulunan bu kitabında (İstanbul ve Küçük Asya’nın yedi kilisesinden manzaralar) toplamıştır.

    TLSatıldı
  • Celal Bayar / Adnan Menderes / Yassıada / Demokrat Parti-Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes'in Yassıada'da getirilişleri ve yargılanma süreçlerine dair 5 adet T.C.Ordusu Foto Film Merkezi kaşeli fotoğraf. 18x13 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Celal Bayar / Adnan Menderes / Yassıada / Demokrat Parti-Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes'in Yassıada'da getirilişleri ve yargılanma süreçlerine dair 5 adet T.C.Ordusu Foto Film Merkezi kaşeli fotoğraf. 18x13 cm

    TLSatıldı
  • Celal Bayar / Ara Güler İmzalı-Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Meclis Başkanı Refik Koraltan ve diğer devlet adamları, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu sebebiyle T.B.M.M binası önünde, tek nüsha, Ara Güler İmzalı, arkası Ara Güler Hayat Mecmuası kaşeli, 16x10 cm. 

Sağda Ara Güler kendi çektiği fotoğrafı imzalamadan önce incelerken çekilmiş fotoğrafı bulunmaktadır. İkisi bir arada..çerçeveli.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Celal Bayar / Ara Güler İmzalı-Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Meclis Başkanı Refik Koraltan ve diğer devlet adamları, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu sebebiyle T.B.M.M binası önünde, tek nüsha, Ara Güler İmzalı, arkası Ara Güler Hayat Mecmuası kaşeli, 16x10 cm. Sağda Ara Güler kendi çektiği fotoğrafı imzalamadan önce incelerken çekilmiş fotoğrafı bulunmaktadır. İkisi bir arada..çerçeveli.

    TLSatıldı
  • Hasan Ali Yücel / Siyaset Tarihi / Edebiyat Tarihi-(1) 1931 yılında bir kongre esnasında çekilmiş aralarında Hasan Ali Yücel, Reşat Nuri Güntekin'in de bulunduğu arkası Hasan Ali Yücel imzalı toplu fotoğraf. 10x6,5 cm 

(2) Atatürk Trabzon Köşkü bahçesinde çekilmiş aralarında Hasan Ali Yücel'in bulunduğu fotoğraf. Fotoğrafın arkasında oğlu Can Yücel'in kendi el yazısı ile aldığı Babam müfettişken... yazdığı not bulunmaktadır. 12x7 cm.

Toplam 2 adet fotoğraf.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Hasan Ali Yücel / Siyaset Tarihi / Edebiyat Tarihi-(1) 1931 yılında bir kongre esnasında çekilmiş aralarında Hasan Ali Yücel, Reşat Nuri Güntekin'in de bulunduğu arkası Hasan Ali Yücel imzalı toplu fotoğraf. 10x6,5 cm (2) Atatürk Trabzon Köşkü bahçesinde çekilmiş aralarında Hasan Ali Yücel'in bulunduğu fotoğraf. Fotoğrafın arkasında oğlu Can Yücel'in kendi el yazısı ile aldığı Babam müfettişken... yazdığı not bulunmaktadır. 12x7 cm. Toplam 2 adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Savaş - Askeri / Siyasi Tarih / Şefik Aker-Atatürk'ün silah arkadaşı, Milli Mücadele’nin başlarında önemli görevler üstlenmiş, büyük savaşlarda komutanlık yapmış, Albay Mehmet Şefik Aker'in hatıratları kitaplaştırmadan önce kaleme aldığı orijinal el yazısı, düzeltmeler ve eklemeler içeren osmanlıca imzalı ön taslaklar, 6 sayfa. ''...Rumların bu ahval ve cüretleri not edilse de itilaf maalleri tenvir ederse çok faydalı olur...''

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Savaş - Askeri / Siyasi Tarih / Şefik Aker-Atatürk'ün silah arkadaşı, Milli Mücadele’nin başlarında önemli görevler üstlenmiş, büyük savaşlarda komutanlık yapmış, Albay Mehmet Şefik Aker'in hatıratları kitaplaştırmadan önce kaleme aldığı orijinal el yazısı, düzeltmeler ve eklemeler içeren osmanlıca imzalı ön taslaklar, 6 sayfa. ''...Rumların bu ahval ve cüretleri not edilse de itilaf maalleri tenvir ederse çok faydalı olur...''

    TLSatıldı
  • Cahit Sıtkı Tarancı'dan Yaşar Nabi Nayır 'a El Yazısı İmzalı Mektup-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden şair ve yazar Cahit Sıtkı Tarancı'nın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni  sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu 1946 tarihli depresyon geçirdiği bir dönemde kaleme aldığı osmanlıca mektup. ''Yaşar'cığım, Kabahatler, ihmaller, kusurlar, hatalar, münasebetsizlikler hepsi bende, biliyorum... Evet ne anket cevabı yollayabiliyorum, ne bitmiş şiirim var, ne de vaat ettiğim ve elimde olan makaleyi tamamlayabildim... Son on kitabında Galatasaray Klübü adresime, ama muhakkak bu adrese gönderilmesini bilhassa rica ederim... Ziya'ya ve sana ciltli yollayacağım gecikmesi bundandı özür diler, teşekkür eder, gözünden öperim...

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Cahit Sıtkı Tarancı'dan Yaşar Nabi Nayır 'a El Yazısı İmzalı Mektup-Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden şair ve yazar Cahit Sıtkı Tarancı'nın Varlık Dergisi ve Varlık Yayınevi'ni sahibi Yaşar Nabi Nayır'a yazmış olduğu 1946 tarihli depresyon geçirdiği bir dönemde kaleme aldığı osmanlıca mektup. ''Yaşar'cığım, Kabahatler, ihmaller, kusurlar, hatalar, münasebetsizlikler hepsi bende, biliyorum... Evet ne anket cevabı yollayabiliyorum, ne bitmiş şiirim var, ne de vaat ettiğim ve elimde olan makaleyi tamamlayabildim... Son on kitabında Galatasaray Klübü adresime, ama muhakkak bu adrese gönderilmesini bilhassa rica ederim... Ziya'ya ve sana ciltli yollayacağım gecikmesi bundandı özür diler, teşekkür eder, gözünden öperim...

    TLSatıldı
  • Siyasi Tarih / Hüsrev Gerede-Asker, siyasetçi ve diplomat Hüsrev Gerede'ye ait konsolosluk yaptığı dönemlerde kullandığı  ''R.Hüsrev Gerede'' yazılı şahsi kaşe (4 cm) ve sap kısmı akik taşından ucu değişebilen insiyalsiz mühür (8 cm) lotu.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Siyasi Tarih / Hüsrev Gerede-Asker, siyasetçi ve diplomat Hüsrev Gerede'ye ait konsolosluk yaptığı dönemlerde kullandığı ''R.Hüsrev Gerede'' yazılı şahsi kaşe (4 cm) ve sap kısmı akik taşından ucu değişebilen insiyalsiz mühür (8 cm) lotu.

    TLSatıldı
  • Siyasi Tarih / Hüsrev Gerede / Tokyo-Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinden olan Türk asker, siyasetçi ve diplomat Hüsrev Gerede'nin, Tokyo'da büyükelçi olarak bulunduğu dönem kendisi ile görev yapan Reşat Kerimol, sefaret heyeti ve Japonya'da görev yapan türk bahriyeli subaylar ile birarada, elçilik özel davetinde. S. ICHIDA. OSAKA&KOBE yazılı orijinal paspartusunda, fotoğraf çil kondisyondadır. Fotoğraf 27x21 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Siyasi Tarih / Hüsrev Gerede / Tokyo-Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinden olan Türk asker, siyasetçi ve diplomat Hüsrev Gerede'nin, Tokyo'da büyükelçi olarak bulunduğu dönem kendisi ile görev yapan Reşat Kerimol, sefaret heyeti ve Japonya'da görev yapan türk bahriyeli subaylar ile birarada, elçilik özel davetinde. S. ICHIDA. OSAKA&KOBE yazılı orijinal paspartusunda, fotoğraf çil kondisyondadır. Fotoğraf 27x21 cm

    TLSatıldı
  • 2 Adet Sünnet Hatırası fotoğrafı.

1 ) Osmanlı Dönemi hanedan üyesi soylu bir ailenin evlerinde özel hazırlanmış sünnet yatağında yatan oğulları ile çektirdikleri hatıra fotoğrafı. Orijinal dönem paspartusunda, mükemmel kondisyon. 23x17 cm

2) Kurtuluş Savaşı dönemi, asker bir paşa oğlunun sünnet ziyaretine gelen askeri üniformalı komutanların, sünnet yatağı çevresinde çektirdiği hatıra fotoğrafı. 22,5x16 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    2 Adet Sünnet Hatırası fotoğrafı. 1 ) Osmanlı Dönemi hanedan üyesi soylu bir ailenin evlerinde özel hazırlanmış sünnet yatağında yatan oğulları ile çektirdikleri hatıra fotoğrafı. Orijinal dönem paspartusunda, mükemmel kondisyon. 23x17 cm 2) Kurtuluş Savaşı dönemi, asker bir paşa oğlunun sünnet ziyaretine gelen askeri üniformalı komutanların, sünnet yatağı çevresinde çektirdiği hatıra fotoğrafı. 22,5x16 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Savaş - Askeri / İzmir'in İşgali-İzmir'in İşgali sırasında kurtuluşun kahramanlarından bir grup komutan, yüzbaşı, teğmen ve subaylar toplu fotoğraf. Fotoğraf altında osmanlıca  ''İzmir'de Karargahım ile Birlikte, 21 Temmuz 1331'' yazmaktadır. Çok temiz kondisyonda nadir fotoğraf; 27x11 cm

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Osmanlı Dönemi / Savaş - Askeri / İzmir'in İşgali-İzmir'in İşgali sırasında kurtuluşun kahramanlarından bir grup komutan, yüzbaşı, teğmen ve subaylar toplu fotoğraf. Fotoğraf altında osmanlıca ''İzmir'de Karargahım ile Birlikte, 21 Temmuz 1331'' yazmaktadır. Çok temiz kondisyonda nadir fotoğraf; 27x11 cm

    TLSatıldı
  • Kurtuluş Savaşı  / Savaş-Askeri / Cemal Paşa'ya İthaflı İmzalı-Kurtuluş Savaşı 4. Kolordu kumandanı Ali Bey'den I. Dünya Savaşı komutanlarından, eski bahriye nazırı Cemal Paşa'ya osmanlıca ''Refik-i Muhterem Saadetli Cemal Paşa Hazretlerine, Ali '' yazılı ithaflı, imzalı portre fotoğrafı. Çok temiz, Greek Panos Gheralis Smyrne (izmir) paspartusunda, 25x19 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Kurtuluş Savaşı / Savaş-Askeri / Cemal Paşa'ya İthaflı İmzalı-Kurtuluş Savaşı 4. Kolordu kumandanı Ali Bey'den I. Dünya Savaşı komutanlarından, eski bahriye nazırı Cemal Paşa'ya osmanlıca ''Refik-i Muhterem Saadetli Cemal Paşa Hazretlerine, Ali '' yazılı ithaflı, imzalı portre fotoğrafı. Çok temiz, Greek Panos Gheralis Smyrne (izmir) paspartusunda, 25x19 cm

    TLSatıldı
  • Savaş-Askeri / Cemal Paşa / Denizcilik Tarihi-Bahriye Nazırı Cemal Paşa, Bahriye Subayları ve Kaptanlar ile İzmir Limanında ay-yıldız armalı bir torpido botu üzerinde, dönem paspartusunda, çok temiz kondisyon 17x12 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Savaş-Askeri / Cemal Paşa / Denizcilik Tarihi-Bahriye Nazırı Cemal Paşa, Bahriye Subayları ve Kaptanlar ile İzmir Limanında ay-yıldız armalı bir torpido botu üzerinde, dönem paspartusunda, çok temiz kondisyon 17x12 cm

    TLSatıldı
  • Savaş - Askeri / Siyasi Tarih / Kurtuluş Savaşı-Kurtuluş Savaşı sırasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok, bir diğer yaveri üstteğmen Muzaffer Kılıç ve o dönem Doğu Cephesi Komutanı olan Orgeneral Ali Sait Akbaytogan birarada. Mükemmel kondisyon .Paspartulu, dönem çerçevesinde, fotoğraf 17x12 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Savaş - Askeri / Siyasi Tarih / Kurtuluş Savaşı-Kurtuluş Savaşı sırasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok, bir diğer yaveri üstteğmen Muzaffer Kılıç ve o dönem Doğu Cephesi Komutanı olan Orgeneral Ali Sait Akbaytogan birarada. Mükemmel kondisyon .Paspartulu, dönem çerçevesinde, fotoğraf 17x12 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye'nin ilk dışişleri bakanı Bekir Sami ( Kunduh) tarafından yazılan İstihbarat Mektubu-Türkiye'nin ilk dışişleri bakanı Bekir Sami ( Kunduh) tarafından, 1337 yılında Mustafa Kemal Paşa'ya polis ve devlet teşkilat içerisinden bir ekibin Rus Sefarathanesi içinde hafiyelik yaptığı, takibin devam ettiği ve düzenli bilgi akışı sağlanacağı yönünde yazmış olduğu osmanlıca istihbarat mektubu. ''Muhterem Paşa Hazretleri... Rahatsızlığım mael tesessüf devam ediyor... Polis teşkilatının yaptığı tahrifata nazaran Komiser Remzi, Karahisar mebusu Şükrü, Komisyon Heyeti Katibi Hayrettin Halim Bey gibi bazı zevatın daimen rus sefarethanesine devamla bazı müzakerat- ı hafiyede bulundukları ve bazı adamlar gönderdikleri haber alınmıştır... Takibata devam ediyoruz. Gereği için nazar-ı dikkat-i devletlerine celb ile arzı hürmet ederim. İmza; Bekir Sami (Kunduh) ... Mükemmel kondisyonda, Çok nadir.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye'nin ilk dışişleri bakanı Bekir Sami ( Kunduh) tarafından yazılan İstihbarat Mektubu-Türkiye'nin ilk dışişleri bakanı Bekir Sami ( Kunduh) tarafından, 1337 yılında Mustafa Kemal Paşa'ya polis ve devlet teşkilat içerisinden bir ekibin Rus Sefarathanesi içinde hafiyelik yaptığı, takibin devam ettiği ve düzenli bilgi akışı sağlanacağı yönünde yazmış olduğu osmanlıca istihbarat mektubu. ''Muhterem Paşa Hazretleri... Rahatsızlığım mael tesessüf devam ediyor... Polis teşkilatının yaptığı tahrifata nazaran Komiser Remzi, Karahisar mebusu Şükrü, Komisyon Heyeti Katibi Hayrettin Halim Bey gibi bazı zevatın daimen rus sefarethanesine devamla bazı müzakerat- ı hafiyede bulundukları ve bazı adamlar gönderdikleri haber alınmıştır... Takibata devam ediyoruz. Gereği için nazar-ı dikkat-i devletlerine celb ile arzı hürmet ederim. İmza; Bekir Sami (Kunduh) ... Mükemmel kondisyonda, Çok nadir.

    TLSatıldı
  • Atatürk / Siyasi Tarih-(1) Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'a gelişinde Ertuğrul Yatı'nda güvertede, TBMM başkanı Kazım Özalp, Salih Bozok, Ahmet Tevfik Rüştü Aras, Nuri Conker ve Kılıç Ali ile birlikte. (01.07.1927) 22x17 cm. 

(2)  Ertuğrul Yatı'nda bir araya gelen aralarında TBMM başkanı Kazım Özalp, Ahmet Tevfik Rüştü Aras, Ahmet Muhtar Mollaoğlu, diğer devlet adamları ve siyasetçiler. Dönem paspartusunda, 23x17 cm

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Atatürk / Siyasi Tarih-(1) Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'a gelişinde Ertuğrul Yatı'nda güvertede, TBMM başkanı Kazım Özalp, Salih Bozok, Ahmet Tevfik Rüştü Aras, Nuri Conker ve Kılıç Ali ile birlikte. (01.07.1927) 22x17 cm. (2) Ertuğrul Yatı'nda bir araya gelen aralarında TBMM başkanı Kazım Özalp, Ahmet Tevfik Rüştü Aras, Ahmet Muhtar Mollaoğlu, diğer devlet adamları ve siyasetçiler. Dönem paspartusunda, 23x17 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk, Samsun Çarşamba Demiryolu İnşaatı'nı başlatan törende halka hitap ederken. (21.09.1924) Dönem paspartusunda, fotoğraf; 16,5x12,5 cm

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk, Samsun Çarşamba Demiryolu İnşaatı'nı başlatan törende halka hitap ederken. (21.09.1924) Dönem paspartusunda, fotoğraf; 16,5x12,5 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa ve Mareşal Fevzi Çakmak ile  Ege Manevralarında dinlenirken, Çamlık, Aydın. (10-11.10.1937) 14x9 cm

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa ve Mareşal Fevzi Çakmak ile Ege Manevralarında dinlenirken, Çamlık, Aydın. (10-11.10.1937) 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk / İsmet İnönü-Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak, Çorlu Çerkezköy yakınlarında düzenlenen, Trakya Manevraları'nda. (17-20.08.1937) Dönem baskısı 14x9 cm

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Atatürk / İsmet İnönü-Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak, Çorlu Çerkezköy yakınlarında düzenlenen, Trakya Manevraları'nda. (17-20.08.1937) Dönem baskısı 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk ve Fevzi Çakmak, Çorlu Çerkezköy yakınlarında düzenlenen, Trakya Manevraları'nda. (17-20.08.1937) Dönem baskısı 14x9 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk ve Fevzi Çakmak, Çorlu Çerkezköy yakınlarında düzenlenen, Trakya Manevraları'nda. (17-20.08.1937) Dönem baskısı 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Gazi Mustafa Kemal Paşa, beraberinde eşi Latife Hanım, milletvekilleri, Başyaver, Muhafız Birliği Komutanı 17 Mart 1923 günü Mersin ziyareti sırasında kendilerini karşılayanlar arasında. Dönem paspartusunda, fotoğraf; 24x18 cm

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Atatürk-Gazi Mustafa Kemal Paşa, beraberinde eşi Latife Hanım, milletvekilleri, Başyaver, Muhafız Birliği Komutanı 17 Mart 1923 günü Mersin ziyareti sırasında kendilerini karşılayanlar arasında. Dönem paspartusunda, fotoğraf; 24x18 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, Adana Kız Öğretmen Okulu'nda karşılanışı. (16.03.1923) Dönem baskısı 18x13 cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Atatürk-Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, Adana Kız Öğretmen Okulu'nda karşılanışı. (16.03.1923) Dönem baskısı 18x13 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk'ün Afganistan Kralı Amanullah Han ve eşi Kraliçe Süreyya'nın şerefine verilen yemek davetine katılmaları. (20.05.1928) Dönem baskısı 14x9 cm

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk'ün Afganistan Kralı Amanullah Han ve eşi Kraliçe Süreyya'nın şerefine verilen yemek davetine katılmaları. (20.05.1928) Dönem baskısı 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk, eşi Latife hanım, Kılıç Ali, Salih Bozok ve komutanlar ile ile birlikte Bursa'da, karşılama için hazırlanmış tak önünde, 1924 Orijinal dönem paspartusunda, 23x18 cm

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Atatürk-Mustafa Kemal Atatürk, eşi Latife hanım, Kılıç Ali, Salih Bozok ve komutanlar ile ile birlikte Bursa'da, karşılama için hazırlanmış tak önünde, 1924 Orijinal dönem paspartusunda, 23x18 cm

    TLSatıldı
  • Atatürk-Mustafa Kemal Paşa Hazretlerinin Adanayı Ziyaretleri Hatırası Adana 17 Mayıs 1339, Mustafa Kemal Paşa Latife Hanım ve Salih Bozok Adan halkı ile birlikte

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Atatürk-Mustafa Kemal Paşa Hazretlerinin Adanayı Ziyaretleri Hatırası Adana 17 Mayıs 1339, Mustafa Kemal Paşa Latife Hanım ve Salih Bozok Adan halkı ile birlikte

    TLSatıldı
  • Atatürk imzalı-Büyük Millet Meclisi Riyaseti  Baş Kitabeti antetli evrak üzerinde Ankara 2-8-37 tarihliTürkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal Islak imzalı (tüfek imza) mektup.

Mektup Saruhan Mebusu Necati beye (Mustafa Necati) Kastamonu İstiklal Mahkemesine seçilmesi münasebetiyle yazılmıştır.

Saruhan Mebusu Necati Beye;
İstiklal Mahkemeleri intihabında zat-ı alileri ihraz-ı ekseriyet etmiş ve Kastamonu mahkemesine tefrik edilmiş ve İstiklal Mahkemeleri icra (?) icra edilmiş intihabat-ı ahirede de (?) ihraz-ı ekseriyet eden zevatdan kimlerin nerelere memur edildiği natık liste zabt idilmiştir.mezkur listede de muharrer olduğu vechile bu mahkemeler istiklal mahkemleri kanunu çıkarıldığı zaman teşekkül eden mahkemelerin esas numaralarını muhafaza edeceklerdir. Mahkemelerin hudud-ı kazaiyeleri şimdilik mahkemelerin ilk teşkili esnasında ... olub bu hudutlar hakkında heyet-i vekileden talep edilmiş teklifin vürüdunda meclis-i heyet-i umumiyesince tasdikini müteakip ... işar kılınacakdır. Mahkemelere ait şifreler meclis baş kitabetinden alınacaktır efendim
Türkiye Büyük Mİllet Meclisi Reisi
(İmza)

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Atatürk imzalı-Büyük Millet Meclisi Riyaseti Baş Kitabeti antetli evrak üzerinde Ankara 2-8-37 tarihliTürkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal Islak imzalı (tüfek imza) mektup. Mektup Saruhan Mebusu Necati beye (Mustafa Necati) Kastamonu İstiklal Mahkemesine seçilmesi münasebetiyle yazılmıştır. Saruhan Mebusu Necati Beye; İstiklal Mahkemeleri intihabında zat-ı alileri ihraz-ı ekseriyet etmiş ve Kastamonu mahkemesine tefrik edilmiş ve İstiklal Mahkemeleri icra (?) icra edilmiş intihabat-ı ahirede de (?) ihraz-ı ekseriyet eden zevatdan kimlerin nerelere memur edildiği natık liste zabt idilmiştir.mezkur listede de muharrer olduğu vechile bu mahkemeler istiklal mahkemleri kanunu çıkarıldığı zaman teşekkül eden mahkemelerin esas numaralarını muhafaza edeceklerdir. Mahkemelerin hudud-ı kazaiyeleri şimdilik mahkemelerin ilk teşkili esnasında ... olub bu hudutlar hakkında heyet-i vekileden talep edilmiş teklifin vürüdunda meclis-i heyet-i umumiyesince tasdikini müteakip ... işar kılınacakdır. Mahkemelere ait şifreler meclis baş kitabetinden alınacaktır efendim Türkiye Büyük Mİllet Meclisi Reisi (İmza)

    TLSatıldı
  • Atatürk imzalı-Türkiye Büyük Milet Meclisi Riyaseti Hususi
Ankara 23-8-1339 Kadıköy ve Çamlıca Liseleri Fransızca Muallimi Hüseyin Zeki Beye 18 Ağustos 1339 tarihli mektubunuzu ve TBMM'nin yeni devresinin küşadı münasebetiyle tanzim edilen (Türk İli) ünvanlı manzumenin nüsha-i matbuasını memnuniyetle aldım. İhsan buyurulan hissiyat-ı samimaneye beyan-ı teşekkürat eylerim efendim.
Türkiye Büyük Millet Reisi
Başkumandan
Gazi (İmza)

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Atatürk imzalı-Türkiye Büyük Milet Meclisi Riyaseti Hususi Ankara 23-8-1339 Kadıköy ve Çamlıca Liseleri Fransızca Muallimi Hüseyin Zeki Beye 18 Ağustos 1339 tarihli mektubunuzu ve TBMM'nin yeni devresinin küşadı münasebetiyle tanzim edilen (Türk İli) ünvanlı manzumenin nüsha-i matbuasını memnuniyetle aldım. İhsan buyurulan hissiyat-ı samimaneye beyan-ı teşekkürat eylerim efendim. Türkiye Büyük Millet Reisi Başkumandan Gazi (İmza)

    TLSatıldı
  • 1914 Atatürk "KEMAL" imzalı fotoğraf-Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Ekim 1913 – 20 Ocak 1915 tarihleri arasında yaptığı Sofya Ataşemiliterliği esnasında;

 "Le 14/27 Novembre 1914 Souvenir - KEMAL" olarak imzaladığı 33x24 cm ölçüsünde Sofya (Bulgaristan editörlü) çok nadir fotoğrafı..

    Lot No: 67

    Lot: 67

    1914 Atatürk "KEMAL" imzalı fotoğraf-Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Ekim 1913 – 20 Ocak 1915 tarihleri arasında yaptığı Sofya Ataşemiliterliği esnasında; "Le 14/27 Novembre 1914 Souvenir - KEMAL" olarak imzaladığı 33x24 cm ölçüsünde Sofya (Bulgaristan editörlü) çok nadir fotoğrafı..

    TLSatıldı
  • Erinnerung an Constantinopel - Çok nadir Gravür albümü-1865 Album zur Erinnerung an constantinopel - Özel kabında içinde İstanbul ile ilgili 28 bakır baskı gravür içeren çok nadir albüm.

Her gravür 33x24 cm'dir (Each size) 

Please look at detail page to see 28 Engravings.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Erinnerung an Constantinopel - Çok nadir Gravür albümü-1865 Album zur Erinnerung an constantinopel - Özel kabında içinde İstanbul ile ilgili 28 bakır baskı gravür içeren çok nadir albüm. Her gravür 33x24 cm'dir (Each size) Please look at detail page to see 28 Engravings.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Savaş - Askeri / 1. Dünya Savaşı-Külliyat-ı Ulum ve Fünun-ı Harbiye'den, Takım 1, Kısım 3, Sıra 7.  "Avrupa Ordularının 1310 Sene-i Hicriyesinde Sahra ve Cebel Topları Albümü", Devlet-i Aliyye,  Almanya, Fransa, Avusturya, Rusya, İtalya, İngiltere, İSviçre, İspanya, İsveç, Flemenk, Eylül 1313. Topçu Erkan-ı Harbiye Miralaylarından, Ahmed Muhtar, ıslak imzalı. Pangaltı Mekteb-i Fünun-ı Harbiye Matbaa, 1313. Kapak haliyle, iç sayfalarda çok temiz kondisyonda detaylı 62 adet şema bulunmaktadır., nadir. 44x30 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Osmanlı Dönemi / Savaş - Askeri / 1. Dünya Savaşı-Külliyat-ı Ulum ve Fünun-ı Harbiye'den, Takım 1, Kısım 3, Sıra 7.  "Avrupa Ordularının 1310 Sene-i Hicriyesinde Sahra ve Cebel Topları Albümü", Devlet-i Aliyye,  Almanya, Fransa, Avusturya, Rusya, İtalya, İngiltere, İSviçre, İspanya, İsveç, Flemenk, Eylül 1313. Topçu Erkan-ı Harbiye Miralaylarından, Ahmed Muhtar, ıslak imzalı. Pangaltı Mekteb-i Fünun-ı Harbiye Matbaa, 1313. Kapak haliyle, iç sayfalarda çok temiz kondisyonda detaylı 62 adet şema bulunmaktadır., nadir. 44x30 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Denizcilik Tarihi / Savaş-Askeri-Ahen ve Zırhlı ve Mürekkeb ve Torpido Sefain İnşası Ameliyat ve Nazariyatı. Yazan: Mehmed Paşa, İstanbul, H.1307-M.1890, Bahriye Matbaası, Sayfa: 14+612+3+37 Levha, ÖZEGE: 173; Orijinal kırmızı bez cildinde. Zamana bağlı ciltte kısmi solma mevcuttur. Çok nadir

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Osmanlı Dönemi / Denizcilik Tarihi / Savaş-Askeri-Ahen ve Zırhlı ve Mürekkeb ve Torpido Sefain İnşası Ameliyat ve Nazariyatı. Yazan: Mehmed Paşa, İstanbul, H.1307-M.1890, Bahriye Matbaası, Sayfa: 14+612+3+37 Levha, ÖZEGE: 173; Orijinal kırmızı bez cildinde. Zamana bağlı ciltte kısmi solma mevcuttur. Çok nadir

    TLSatıldı
  • Osmanlı - Rus Seferi, Plevne Savunması, 2. Cilt,  Ali Fuad - İbrahim Hilmi, Mahmud Bey Matbaası, Dersaadet, 1327. Arka iç kapakta, hiç açılmamış ek haritaları mevcuttur.  Osmanlıca, Rus ve Türk devlet armaları ve harita görselli kırmızı bez cildinde. Temiz kondisyon. 24x17 cm

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Osmanlı - Rus Seferi, Plevne Savunması, 2. Cilt, Ali Fuad - İbrahim Hilmi, Mahmud Bey Matbaası, Dersaadet, 1327. Arka iç kapakta, hiç açılmamış ek haritaları mevcuttur. Osmanlıca, Rus ve Türk devlet armaları ve harita görselli kırmızı bez cildinde. Temiz kondisyon. 24x17 cm

    TLSatıldı
  • Kaiser Wilhelm'in İstanbul ziyareti-Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm 1917 yılında İstanbul'a gelişi sebebiyle kendisine tahsis edilen Sultan V. Mehmet Reşat'a ait saltanat kayığı içinde alman devlet adamları ile birlikte. 14x9 cm

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Kaiser Wilhelm'in İstanbul ziyareti-Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm 1917 yılında İstanbul'a gelişi sebebiyle kendisine tahsis edilen Sultan V. Mehmet Reşat'a ait saltanat kayığı içinde alman devlet adamları ile birlikte. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Kaiser Wilhelm'in İstanbul ziyareti-Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm 1917 yılında İstanbul ziyareti sırasında, Osmanlı Padişahı V.Mehmet Reşat ve Enver Paşa ile birlikte, Galata Köprüsü üzerinde saltanat arabasından halkı selamlarken. 15 Ekim 1917. 14x9 cm

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Kaiser Wilhelm'in İstanbul ziyareti-Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm 1917 yılında İstanbul ziyareti sırasında, Osmanlı Padişahı V.Mehmet Reşat ve Enver Paşa ile birlikte, Galata Köprüsü üzerinde saltanat arabasından halkı selamlarken. 15 Ekim 1917. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Kaiser Wilhelm II / 1. Dünya Savaşı-Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı Kaiser II. Wilhelm, 1. Dünya Savaşı döneminde beraberindeki devlet adamları ve üst düzey komutanlar ile Alman ordusu askerlerinin geçidini izlerken. Fotoğrafçı soğuk damgalı, çok temiz kondisyon. 14x9 cm

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Kaiser Wilhelm II / 1. Dünya Savaşı-Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı Kaiser II. Wilhelm, 1. Dünya Savaşı döneminde beraberindeki devlet adamları ve üst düzey komutanlar ile Alman ordusu askerlerinin geçidini izlerken. Fotoğrafçı soğuk damgalı, çok temiz kondisyon. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Hasan İzzet Paşa-I. Dünya Savaşı başlamadan önce Kafkasya Cephesi'nde bulunan 3. Ordu komutanlığı görevini üstlenmiş, Enver Paşa'nın harp akademisinden hocası olan Hasan İzzet Paşa'nın gençliğine ait portre fotoğrafı. Hasan İzzet Paşa, şair, Ali Mümtaz Arolat'ın babası, şarkıcı Metin Arolat'ın büyük dedesidir. dönem paspartusunda, 13x19 cm

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlı Dönemi / Hasan İzzet Paşa-I. Dünya Savaşı başlamadan önce Kafkasya Cephesi'nde bulunan 3. Ordu komutanlığı görevini üstlenmiş, Enver Paşa'nın harp akademisinden hocası olan Hasan İzzet Paşa'nın gençliğine ait portre fotoğrafı. Hasan İzzet Paşa, şair, Ali Mümtaz Arolat'ın babası, şarkıcı Metin Arolat'ın büyük dedesidir. dönem paspartusunda, 13x19 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Hidiv-Mısır Hidivi İsmail Paşa ve Tevfik Paşa döneminde bayındırlık bakanlığı yapmış olan Hüseyin Fahri Paşa gençliği, Atelier Phebus Constantinople kabin fotoğrafı. 22x13 cm

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlı Dönemi / Hidiv-Mısır Hidivi İsmail Paşa ve Tevfik Paşa döneminde bayındırlık bakanlığı yapmış olan Hüseyin Fahri Paşa gençliği, Atelier Phebus Constantinople kabin fotoğrafı. 22x13 cm

    TLSatıldı
  • Konstantinos Karatheodoris kabin fotoğrafı-Cabinet photo of Pascal Sebah / Konstantinos Karatheodoris,  Osmanlı Rum devlet adamı, 1906'dan 1907'ye kadar Osmanlı tarafından atanan Samos Prensi olarak görev yapmıştır.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Konstantinos Karatheodoris kabin fotoğrafı-Cabinet photo of Pascal Sebah / Konstantinos Karatheodoris, Osmanlı Rum devlet adamı, 1906'dan 1907'ye kadar Osmanlı tarafından atanan Samos Prensi olarak görev yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Hidiv / Mısır / Hanedan-Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa ve heyeti, Emir 1. Abdullah ile Ürdün Amman'da, 24x17 cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Hidiv / Mısır / Hanedan-Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa ve heyeti, Emir 1. Abdullah ile Ürdün Amman'da, 24x17 cm

    TLSatıldı
  • Yusuf İzzeddin Efendi / Hanedan-Sultan Abdülaziz'in henüz şehzade iken doğan oğlu, Türk asker ve Osmanlı şehzadesi Yusuf İzzeddin Efendi (arkada sağda) ve bir hanedan mensubu ile fayton arabası içinde yaverler ile birlikte. 17x11,5 cm

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Yusuf İzzeddin Efendi / Hanedan-Sultan Abdülaziz'in henüz şehzade iken doğan oğlu, Türk asker ve Osmanlı şehzadesi Yusuf İzzeddin Efendi (arkada sağda) ve bir hanedan mensubu ile fayton arabası içinde yaverler ile birlikte. 17x11,5 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Mısır / Hanedan-Deve sırtında Şükrü Paşa'nın kerimesi Tal'at Hanım' ve refiki Halil bey, merhum Cemal Bey  ve beyaz eşek sırtında oğulları Ressam Halil Paşa'nın torunu küçük Halil Bey'in, Mısır Gize Piramitlerinin olduğu bölgede büyük Gize Sfenksinin önünde çektirdikleri hatıra fotoğrafı. 14x9 cm

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlı Dönemi / Mısır / Hanedan-Deve sırtında Şükrü Paşa'nın kerimesi Tal'at Hanım' ve refiki Halil bey, merhum Cemal Bey ve beyaz eşek sırtında oğulları Ressam Halil Paşa'nın torunu küçük Halil Bey'in, Mısır Gize Piramitlerinin olduğu bölgede büyük Gize Sfenksinin önünde çektirdikleri hatıra fotoğrafı. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • 1863-1866 arası İstanbul Patriği olan 3.Sofranios'un imzalı ve ithaflı fotoğrafı-Cabinet photo (D.Glrno Egypt) of Greek Sophronius IV - Ecumenical Patriarch of Constantinople from 1863 to 1866.

22x17 cm

He was elected Greek Patriarch of Alexandria on 30 May 1870. He served there as Sophronius IV until his death on September 3, 1899.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    1863-1866 arası İstanbul Patriği olan 3.Sofranios'un imzalı ve ithaflı fotoğrafı-Cabinet photo (D.Glrno Egypt) of Greek Sophronius IV - Ecumenical Patriarch of Constantinople from 1863 to 1866. 22x17 cm He was elected Greek Patriarch of Alexandria on 30 May 1870. He served there as Sophronius IV until his death on September 3, 1899.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi, üniforması içinde tüm mecidi nişanları ve madalyaları ile iki farklı miralay paşa fotoğrafı, her ikisi de N. Andriomenos Fotoğrafhanesi kabin fotoğrafı. 21,5x13 cm - 16,5x11 cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Osmanlı Dönemi, üniforması içinde tüm mecidi nişanları ve madalyaları ile iki farklı miralay paşa fotoğrafı, her ikisi de N. Andriomenos Fotoğrafhanesi kabin fotoğrafı. 21,5x13 cm - 16,5x11 cm

    TLSatıldı
  • Demiryolu Tarihi / Mimar Kemaleddin-Mimar Kemaleddin, Şark Demiryolları Şirketi adına yapılacak tasarımlar sürecinde, Hermann Schumann'ın sahip olduğu, Almanya'da yer alan Sächsische Waggonfabrik Werdau isimli tramvay vagonları dahil her türlü demiryolu vagonunun bulunduğu fabrikada, alımı yapılacak tramvaylar için incelemelerde bulunurken tramvay içinde çekilmiş fotoğrafı. II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi üzerine İttihat ve Terakkî üyesi olan Halil Hammâde Paşa Evkaf Nazırı olunca,  Osmanlı Mimar ve Mühendis Cemiyeti  başmimarlığına getirilen Kemaleddin Bey, Şark Demiryolları şirketi adına çok sayıda istasyon tasarımları yapmıştır. Arkası İttihat ve Terakkî Cemiyeti Trablusgarp kaşeli, nadir. 24x17,5 cm

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Demiryolu Tarihi / Mimar Kemaleddin-Mimar Kemaleddin, Şark Demiryolları Şirketi adına yapılacak tasarımlar sürecinde, Hermann Schumann'ın sahip olduğu, Almanya'da yer alan Sächsische Waggonfabrik Werdau isimli tramvay vagonları dahil her türlü demiryolu vagonunun bulunduğu fabrikada, alımı yapılacak tramvaylar için incelemelerde bulunurken tramvay içinde çekilmiş fotoğrafı. II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi üzerine İttihat ve Terakkî üyesi olan Halil Hammâde Paşa Evkaf Nazırı olunca, Osmanlı Mimar ve Mühendis Cemiyeti başmimarlığına getirilen Kemaleddin Bey, Şark Demiryolları şirketi adına çok sayıda istasyon tasarımları yapmıştır. Arkası İttihat ve Terakkî Cemiyeti Trablusgarp kaşeli, nadir. 24x17,5 cm

    TLSatıldı
  • Demiryolu Tarihi / Ankara - Ereğli - Filyos Demiryolu Hattı-NYODOVİST& HOLMS ŞİRKETİ tarafından 1925-1930 yılları arasında Zonguldak maden havzasındaki projeleri gerçekleştiren şirketin görevli mühendisler için hazırladığı Hükümet Mühendisi Adil Bey'e ait rehber-defter... 

İçinde büyük bir titizlikle hazırlanmış harç, duvar, tünel, menfez, raylar ve ışıklandırma üzerine katlanır  şekilde detaylı 14 çizim ve şema ile mühendisin notları bulunan 1930 tarihli nadir defter. 22,5x12,5 cm

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Demiryolu Tarihi / Ankara - Ereğli - Filyos Demiryolu Hattı-NYODOVİST& HOLMS ŞİRKETİ tarafından 1925-1930 yılları arasında Zonguldak maden havzasındaki projeleri gerçekleştiren şirketin görevli mühendisler için hazırladığı Hükümet Mühendisi Adil Bey'e ait rehber-defter... İçinde büyük bir titizlikle hazırlanmış harç, duvar, tünel, menfez, raylar ve ışıklandırma üzerine katlanır şekilde detaylı 14 çizim ve şema ile mühendisin notları bulunan 1930 tarihli nadir defter. 22,5x12,5 cm

    TLSatıldı
  • İsmet İnönü / Türk Dil Kurumu / El yazısı, İmzalı-İsmet İnönü'nün Türk Dil Kurumunun Koruyucu Başkanlığını yürüttüğü yıllarda kendisinin değerlendirme ve önerilerine sunulan bir ödül konuşması taslağı. Taslak sonunda  26.09.1964 tarihinde, İsmet İnönü kendi el yazısı ile ''Dil Çok Güzel, Temeli Çok Sağlam'' şeklinde değerlendirmede bulunmuş ve imzalamıştır.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    İsmet İnönü / Türk Dil Kurumu / El yazısı, İmzalı-İsmet İnönü'nün Türk Dil Kurumunun Koruyucu Başkanlığını yürüttüğü yıllarda kendisinin değerlendirme ve önerilerine sunulan bir ödül konuşması taslağı. Taslak sonunda 26.09.1964 tarihinde, İsmet İnönü kendi el yazısı ile ''Dil Çok Güzel, Temeli Çok Sağlam'' şeklinde değerlendirmede bulunmuş ve imzalamıştır.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi / Darüşşafaka Türkiye'de İlk Halk Mektebi-Darüşşafaka Türkiye'de İlk Halk Mektebi, İstanbul, 1927, Evkaf-ı İslamiye Matbaası, Sayfa: 207+2, resimli. Atatürk ve İsmet Paşa Portreleri bulunmaktadır, ÖZEGE: 3631 - Hurufatlı orijinal cildinde. Çok temiz kondisyon.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Eğitim Tarihi / Darüşşafaka Türkiye'de İlk Halk Mektebi-Darüşşafaka Türkiye'de İlk Halk Mektebi, İstanbul, 1927, Evkaf-ı İslamiye Matbaası, Sayfa: 207+2, resimli. Atatürk ve İsmet Paşa Portreleri bulunmaktadır, ÖZEGE: 3631 - Hurufatlı orijinal cildinde. Çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi-Kavâid-i Lisân-ı Türkî, Yazan: Tahir Kenan, 1.ve 2.DEFTER: sayfa: 297 - 3.ve 4.DEFTER: sayfa: 300-455 - ÖZEGE: 10415 - İstanbul, H.1309-1310-M.1892-1893, izmir Vilayet matbaası - Bu kitap Osmanlı Döneminde Türk sözünün kullanıldığı az sayıdaki gramer kitaplarından biridir. Osmanlıca ses, yapı, anlam ve söz dizimi özellikleri, edebî metinlerden seçilmiş çok sayıda örnek ile ayrıntılı olarak incelenmiştir. Hurufatlı, deri sırtlı, filoteli, klişeli dönem perkalin cildinde, çok nadir.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi-Kavâid-i Lisân-ı Türkî, Yazan: Tahir Kenan, 1.ve 2.DEFTER: sayfa: 297 - 3.ve 4.DEFTER: sayfa: 300-455 - ÖZEGE: 10415 - İstanbul, H.1309-1310-M.1892-1893, izmir Vilayet matbaası - Bu kitap Osmanlı Döneminde Türk sözünün kullanıldığı az sayıdaki gramer kitaplarından biridir. Osmanlıca ses, yapı, anlam ve söz dizimi özellikleri, edebî metinlerden seçilmiş çok sayıda örnek ile ayrıntılı olarak incelenmiştir. Hurufatlı, deri sırtlı, filoteli, klişeli dönem perkalin cildinde, çok nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi / Diploma-Osmanlı Dönemi Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı, Mahmud Ata Bey'e ait, 1916 tarihli fotoğraflı İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi diploması, mühürlü, ıslak imzalı. Mükemmel Kondisyonda, nadir. 43x56 cm

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi / Diploma-Osmanlı Dönemi Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı, Mahmud Ata Bey'e ait, 1916 tarihli fotoğraflı İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi diploması, mühürlü, ıslak imzalı. Mükemmel Kondisyonda, nadir. 43x56 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi-Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezaret-i Celilesi, Mekatib-i Rüştiye Şehadetnamesi, 1908-1909 senesi ders yılı  / Sayda Rüştiyesi Lebanon (Lübnan) Beyrut - College Saint Joseph Beyrut.  Adı: Tevfik Efendizade Ahmed Ziya, Doğum yeri ve Tarihi; Beyrut 1308. Sayda Mekteb-i Rüştiye Muallimi Ali Rıza onaylı. Fransızca - Osmanlıca, her iki dilde ders notları tek tek belirtilmiş, temiz kondisyonda şehadetname (diploma) 70x50 cm

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi-Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezaret-i Celilesi, Mekatib-i Rüştiye Şehadetnamesi, 1908-1909 senesi ders yılı / Sayda Rüştiyesi Lebanon (Lübnan) Beyrut - College Saint Joseph Beyrut. Adı: Tevfik Efendizade Ahmed Ziya, Doğum yeri ve Tarihi; Beyrut 1308. Sayda Mekteb-i Rüştiye Muallimi Ali Rıza onaylı. Fransızca - Osmanlıca, her iki dilde ders notları tek tek belirtilmiş, temiz kondisyonda şehadetname (diploma) 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi-İstanbuL Erkek Lisesi, 13 Haziran 1334 günü muallim-i muhtereme ile kısm-ı tali öğrencilerin çektirdikleri hatıra fotoğrafı. Arkasında osmanlıca tüm öğretmen ve öğrencilerin isimleri yazmaktadır. Eğitimci, yazar Zekai Konrapa arşivine ait olan fotoğrafın arkasında kendisine ait kartvizit bulunmaktadır.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi-İstanbuL Erkek Lisesi, 13 Haziran 1334 günü muallim-i muhtereme ile kısm-ı tali öğrencilerin çektirdikleri hatıra fotoğrafı. Arkasında osmanlıca tüm öğretmen ve öğrencilerin isimleri yazmaktadır. Eğitimci, yazar Zekai Konrapa arşivine ait olan fotoğrafın arkasında kendisine ait kartvizit bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Ermeni Eğitim Tarihi-Ermeni Mkhitaryan Lisesi’nin (Pangaltı Lisesi) başarılı öğrencilerine verilen nadir çil madalyon 2 adet.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Ermeni Eğitim Tarihi-Ermeni Mkhitaryan Lisesi’nin (Pangaltı Lisesi) başarılı öğrencilerine verilen nadir çil madalyon 2 adet.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Anatomi Atlası-Mir'at-ı Vücud-ı Beşer ve Aza-i Dahiliye ve Hariciyeleri ve Anların Vazifeleri, 1910. İçerisinde açılır şekilde bir insan anatomisinin tüm detayları katmanlar halinde gösterilmiştir. Osmanlıca - Fransızca, 6 sayfa. Temiz kondisyon, 18x25 cm

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Osmanlı Dönemi / Anatomi Atlası-Mir'at-ı Vücud-ı Beşer ve Aza-i Dahiliye ve Hariciyeleri ve Anların Vazifeleri, 1910. İçerisinde açılır şekilde bir insan anatomisinin tüm detayları katmanlar halinde gösterilmiştir. Osmanlıca - Fransızca, 6 sayfa. Temiz kondisyon, 18x25 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi / Biyoloji & Botanik-Osmanlı Döneminde renkli olarak, elde tek tek çizilerek hazırlanmış Şebboy, Leylak, Erguvan, At Kestanesi, Mor Salkım, Şeftali Çiçeği, Ballı Baba Otu, Fasülye gibi bitkiler ve çiçeklerin gelişim süreçlerini, yapılarını, detaylıca ele alan ve osmanlıca açıklamalarını içeren, Biyoloji & Botanik bölümü öğrencisine ait, içinde osmanlıca Turan Kırtasiye Mağazası kaşesi bulunan defter. imzalı Çizimler. Nadir. Çok temiz Kondisyon.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Osmanlı Dönemi / Eğitim Tarihi / Biyoloji & Botanik-Osmanlı Döneminde renkli olarak, elde tek tek çizilerek hazırlanmış Şebboy, Leylak, Erguvan, At Kestanesi, Mor Salkım, Şeftali Çiçeği, Ballı Baba Otu, Fasülye gibi bitkiler ve çiçeklerin gelişim süreçlerini, yapılarını, detaylıca ele alan ve osmanlıca açıklamalarını içeren, Biyoloji & Botanik bölümü öğrencisine ait, içinde osmanlıca Turan Kırtasiye Mağazası kaşesi bulunan defter. imzalı Çizimler. Nadir. Çok temiz Kondisyon.

    TLSatıldı
  • İpek Böceği Beslemek ve İpek Böceği Tohumu İstihsal Etmek Usul-i Kavaidi, Yazan; Kevork Torkumyan. Düyun-ı Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Muhassasa İdare-i Merkeziyesi Matbaası, 1922. . Ermeni Torkumyan, Bursa’da ipek böceği yetiştirilmesi ve ipek endüstrisi konusunda çalışmalar yapmış önemli bir uzmandır.  249 s., 1 Levha, resimli. Osmanlıca,çil kondisyon.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    İpek Böceği Beslemek ve İpek Böceği Tohumu İstihsal Etmek Usul-i Kavaidi, Yazan; Kevork Torkumyan. Düyun-ı Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Muhassasa İdare-i Merkeziyesi Matbaası, 1922. . Ermeni Torkumyan, Bursa’da ipek böceği yetiştirilmesi ve ipek endüstrisi konusunda çalışmalar yapmış önemli bir uzmandır. 249 s., 1 Levha, resimli. Osmanlıca,çil kondisyon.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Bankacılık / İzmir-Banque Impériale Ottomane / Osmanlı Bankası İzmir Şubesi tam kadro ve şube içi veznelerden bir görüntü 8 Ekim 1895, dönem diası 2 adet.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Osmanlı Dönemi / Bankacılık / İzmir-Banque Impériale Ottomane / Osmanlı Bankası İzmir Şubesi tam kadro ve şube içi veznelerden bir görüntü 8 Ekim 1895, dönem diası 2 adet.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Maliye Raporu / Saray Cildi-1912 Bab-ı Ali Memurin-i Mülkiye Komisyonu antetli, dönemin Maliye Nazırı ve  Posta ve Telgraf Nezâreti Genel Müdürü Abdurrahman Vefik (Sayın) Efendi tarafından özel hazırlanmış el yazısı, yeşil kadife bir yüzü osmanlı devlet armalı, diğer yüzü ay yıldızlı saray cildinde İzmir Sancağı İdare Meclisine yazılan siyasi rapor, 6 sayfası doludur.


Çok sayıda onay mührü ve pul içermektedir, çil kondisyon. 25x15 cm

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Osmanlı Dönemi / Maliye Raporu / Saray Cildi-1912 Bab-ı Ali Memurin-i Mülkiye Komisyonu antetli, dönemin Maliye Nazırı ve Posta ve Telgraf Nezâreti Genel Müdürü Abdurrahman Vefik (Sayın) Efendi tarafından özel hazırlanmış el yazısı, yeşil kadife bir yüzü osmanlı devlet armalı, diğer yüzü ay yıldızlı saray cildinde İzmir Sancağı İdare Meclisine yazılan siyasi rapor, 6 sayfası doludur. Çok sayıda onay mührü ve pul içermektedir, çil kondisyon. 25x15 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Hukuk Tarihi-Ecânibin Memâlik-i Osmaniyede Haiz Oldukları İmtiyazât-ı Adliye. Yazan: Halil Cemaleddin - Hrant Asadur, İstanbul, R.1331- M.1915, Hukuk Matbaası, Sayfa: 7+588+10, ÖZEGE: 4542, Sırtı yeni harflarle yazılı kolleksiyoner dönem cildinde. Çok temiz, çok nadir.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Osmanlı Dönemi / Hukuk Tarihi-Ecânibin Memâlik-i Osmaniyede Haiz Oldukları İmtiyazât-ı Adliye. Yazan: Halil Cemaleddin - Hrant Asadur, İstanbul, R.1331- M.1915, Hukuk Matbaası, Sayfa: 7+588+10, ÖZEGE: 4542, Sırtı yeni harflarle yazılı kolleksiyoner dönem cildinde. Çok temiz, çok nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Hukuk Tarihi-Kavanîn ve Nizamat ve Evâmir-i Cezaiyye Mecmuası, Ahmed Mazhar. Matbaa-i Hukukiye, 1912. Sayfa: 31+888, ÖZEGE: 10433 - Dönem Bez sırtlı Karton kapak cildinde, temiz kondisyon

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Osmanlı Dönemi / Hukuk Tarihi-Kavanîn ve Nizamat ve Evâmir-i Cezaiyye Mecmuası, Ahmed Mazhar. Matbaa-i Hukukiye, 1912. Sayfa: 31+888, ÖZEGE: 10433 - Dönem Bez sırtlı Karton kapak cildinde, temiz kondisyon

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi / Erken Cumhuriyet Dönemi Kutlamalar-Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sebebiyle Atatürk portreleri taşıyan, çiçeklerle süslenmiş küçük öğrenciler ve muallimlerinin yer aldığı ''Yaşasın Cumhuriyet'' temalı 4 adet fotoğraf, 14x9 cm (Kayseri, Kurtuluş İlk mektebi vs..)

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Eğitim Tarihi / Erken Cumhuriyet Dönemi Kutlamalar-Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sebebiyle Atatürk portreleri taşıyan, çiçeklerle süslenmiş küçük öğrenciler ve muallimlerinin yer aldığı ''Yaşasın Cumhuriyet'' temalı 4 adet fotoğraf, 14x9 cm (Kayseri, Kurtuluş İlk mektebi vs..)

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Mektepliler Bayramı Kutlamalar-Kurtuluş Savaşı döneminde kalpaklı asker, yörük efe köstümleri giymiş çocuklar, hilal başlıklar takmış kız çocukları ve fesli ana mektebi öğrencileri, kadın muallimleri ile Edirne Saray-ı Hümayunu bahçesinde mektepliler bayramı kutlamalarında, kurdela önünde. Arkası fotoğrafçı damgalı 14x9 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Osmanlı Dönemi / Mektepliler Bayramı Kutlamalar-Kurtuluş Savaşı döneminde kalpaklı asker, yörük efe köstümleri giymiş çocuklar, hilal başlıklar takmış kız çocukları ve fesli ana mektebi öğrencileri, kadın muallimleri ile Edirne Saray-ı Hümayunu bahçesinde mektepliler bayramı kutlamalarında, kurdela önünde. Arkası fotoğrafçı damgalı 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Kutlamalar-23 Nisan Kutlamaları sırasında, kortej için hazırlanan at arabası önünde içinde Atatürk portresi bulunan bir kürsüde beyaz bir melek gibi giyinmiş bir genç kız ve hemen yanında hazırlanan elinde ay - yıldızlı kalkan tutan bir şövalye tasviri ile Denizli Muallim Mektebi öğrencileri, 14x9 cm

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Erken Cumhuriyet Dönemi Kutlamalar-23 Nisan Kutlamaları sırasında, kortej için hazırlanan at arabası önünde içinde Atatürk portresi bulunan bir kürsüde beyaz bir melek gibi giyinmiş bir genç kız ve hemen yanında hazırlanan elinde ay - yıldızlı kalkan tutan bir şövalye tasviri ile Denizli Muallim Mektebi öğrencileri, 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Keriman Halis fotoğraf lotu-1932 yılında Dünya güzellik kraliçesi seçilen Keriman Halis'in 1933 yılında Mısır'a yaptığı ziyaretle ilgili 11 fotoğraf

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Keriman Halis fotoğraf lotu-1932 yılında Dünya güzellik kraliçesi seçilen Keriman Halis'in 1933 yılında Mısır'a yaptığı ziyaretle ilgili 11 fotoğraf

    TLSatıldı
  • Güreş Müsabakaları ile ilgili 50 fotoğraf-Taksim stadı'nda yapılan Güreş müsabakalarından görüntüler başta olmak üzere, yabancı güreşçilerinde bulunduğu toplam 50 fotoğraf (Her biri 14x9 cm (Each size)

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Güreş Müsabakaları ile ilgili 50 fotoğraf-Taksim stadı'nda yapılan Güreş müsabakalarından görüntüler başta olmak üzere, yabancı güreşçilerinde bulunduğu toplam 50 fotoğraf (Her biri 14x9 cm (Each size)

    TLSatıldı
  • Pul / Ese / Cumhuriyet / Atatürk-Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Posta 6 Kuruş, 1 adet Ese ve dantelsiz şekilde basılmış 1 adet örnek birarada. Mükemmel kondisyon, çok nadir. 45 x 36 MM & 29x25 MM

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Pul / Ese / Cumhuriyet / Atatürk-Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Posta 6 Kuruş, 1 adet Ese ve dantelsiz şekilde basılmış 1 adet örnek birarada. Mükemmel kondisyon, çok nadir. 45 x 36 MM & 29x25 MM

    TLSatıldı
  • Pul / Ese / Cumhuriyet & Harf İnkılabı / Atatürk-Türkiye Cumhuriyeti Posta 5 Kuruş, Atatürk görselli, 1928 Harf İnkılabı temalı, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 64 x 53 MM, çok nadir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Pul / Ese / Cumhuriyet & Harf İnkılabı / Atatürk-Türkiye Cumhuriyeti Posta 5 Kuruş, Atatürk görselli, 1928 Harf İnkılabı temalı, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 64 x 53 MM, çok nadir.

    TLSatıldı
  • Pul / Ese / Cumhuriyet & Harf İnkılabı-Türkiye Cumhuriyeti Posta 4 Kuruş, 1928 Harf İnkılabı, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 69 x 54 MM,  çok nadir.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Pul / Ese / Cumhuriyet & Harf İnkılabı-Türkiye Cumhuriyeti Posta 4 Kuruş, 1928 Harf İnkılabı, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 69 x 54 MM, çok nadir.

    TLSatıldı
  • Pul / Ese / Cumhuriyet & Tarım-Türkiye Cumhuriyeti Posta 2 Kuruş, Tarım temalı, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 69x51 MM,  çok nadir.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Pul / Ese / Cumhuriyet & Tarım-Türkiye Cumhuriyeti Posta 2 Kuruş, Tarım temalı, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 69x51 MM, çok nadir.

    TLSatıldı
  • Pul / Ese / Cumhuriyet-Türkiye Cumhuriyeti Posta 10 Kuruş, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 63 x 55 MM,  çok nadir.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Pul / Ese / Cumhuriyet-Türkiye Cumhuriyeti Posta 10 Kuruş, Ese. Mükemmel kondisyon, büyük boy, 63 x 55 MM, çok nadir.

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Üsküdar 60. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Üsküdar 60. pafta haritası, 
Ağustos 1931. Üsküdar Kefçe- Dede, Mirahor ve Ahmet Çelebi bölgelerinin önemli adresleri detaylı olarak belirtilmiştir. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Pervititch Haritaları / Üsküdar 60. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Üsküdar 60. pafta haritası, Ağustos 1931. Üsküdar Kefçe- Dede, Mirahor ve Ahmet Çelebi bölgelerinin önemli adresleri detaylı olarak belirtilmiştir. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Üsküdar 57. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Üsküdar 57. pafta haritası, Aralık 1930. Üsküdar Selimiye ve Duvar Dibi bölgelerinin önemli adresleri detaylı olarak belirtilmiştir. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Pervititch Haritaları / Üsküdar 57. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Üsküdar 57. pafta haritası, Aralık 1930. Üsküdar Selimiye ve Duvar Dibi bölgelerinin önemli adresleri detaylı olarak belirtilmiştir. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Üsküdar 53. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Üsküdar 57. pafta haritası, Temmuz 1931. Üsküdar Belediye, Paşa Kapısı, Tavaşi Hasan Ağa Mahallesi bölgelerinin önemli adresleri detaylı olarak belirtilmiştir. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Pervititch Haritaları / Üsküdar 53. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Üsküdar 57. pafta haritası, Temmuz 1931. Üsküdar Belediye, Paşa Kapısı, Tavaşi Hasan Ağa Mahallesi bölgelerinin önemli adresleri detaylı olarak belirtilmiştir. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / 1924 Chichli 2. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Şişli 2. pafta haritası, Aralık 1924. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Pervititch Haritaları / 1924 Chichli 2. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Şişli 2. pafta haritası, Aralık 1924. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / 1924 Chichli 3. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Şişli 3. pafta haritası, Aralık 1925. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Pervititch Haritaları / 1924 Chichli 3. Pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Şişli 3. pafta haritası, Aralık 1925. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Çırçır Zeyrek Vefa 19.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Çırçır Zeyrek Vefa 19. pafta haritası, Mayıs 1933. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Pervititch Haritaları / Çırçır Zeyrek Vefa 19.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul -Çırçır Zeyrek Vefa 19. pafta haritası, Mayıs 1933. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Edirne Kapu Kahrie 31.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Edirnekapı Kariye 31.pafta haritası, Temmuz 1929. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Pervititch Haritaları / Edirne Kapu Kahrie 31.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Edirnekapı Kariye 31.pafta haritası, Temmuz 1929. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Üsküdar 63.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Üsküdar Büyükhamam çarşısı 63.pafta haritası, Nisan 1932. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Pervititch Haritaları / Üsküdar 63.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Üsküdar Büyükhamam çarşısı 63.pafta haritası, Nisan 1932. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Üsküdar 75.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Üsküdar Bağlarbaşı 75.pafta haritası, Eylül 1930. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Pervititch Haritaları / Üsküdar 75.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Üsküdar Bağlarbaşı 75.pafta haritası, Eylül 1930. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • Pervititch Haritaları / Üsküdar 76.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Üsküdar Bağlarbaşı Selamsız 76.pafta haritası, Ekim 1930. Çok temiz, 63x59 cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Pervititch Haritaları / Üsküdar 76.pafta-Jacques Pervititch İstanbul Sigorta haritaları tarafından koordinatlandırılmış, haritadaki her bir yapının kullanım amacı belirlenmiş ve sayısallaştırılmış İstanbul - Üsküdar Bağlarbaşı Selamsız 76.pafta haritası, Ekim 1930. Çok temiz, 63x59 cm

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

The Dolmabahtchi Palace" yazılı kartonunda Dolmabahçe Sarayı ve ön tarafta Dolmabahçe Saray Tiyatrosu'nun yapımı gözükmektedir. 

Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 119

    Lot: 119

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. The Dolmabahtchi Palace" yazılı kartonunda Dolmabahçe Sarayı ve ön tarafta Dolmabahçe Saray Tiyatrosu'nun yapımı gözükmektedir. Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"Kiosk of the Sultan at Kandilli on the bosphorus" yazılı kartonunda Küçüksu Kasrı'nın dışından harika bir görüntü... Photo size 30 x 26 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 120

    Lot: 120

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "Kiosk of the Sultan at Kandilli on the bosphorus" yazılı kartonunda Küçüksu Kasrı'nın dışından harika bir görüntü... Photo size 30 x 26 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"Barracks and Hospital Scutari" yazılı kartonunda, fotoğrafın üzerinde "Kadikeuy et les hospitaux de Scutari" yazılı, Üsküdar ve Kadıköy görünüşü... 

Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 121

    Lot: 121

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "Barracks and Hospital Scutari" yazılı kartonunda, fotoğrafın üzerinde "Kadikeuy et les hospitaux de Scutari" yazılı, Üsküdar ve Kadıköy görünüşü... Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden - Sultan Abdülaziz'in Mısır seyahati dönüşünde Boğaz-1863 - Albumin very rare photo.

"The Bosphorus as it appeared on the day of the return of Sultan Abdul Azziz from Egypt" yazılı kartonunda, Sultan Abdülaziz'in Mısır seyahati dönüşünde boğazın görünüşü, gemiler.. 

Photo size 29x24 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 122

    Lot: 122

    İmzasız / Robertson albümünden - Sultan Abdülaziz'in Mısır seyahati dönüşünde Boğaz-1863 - Albumin very rare photo. "The Bosphorus as it appeared on the day of the return of Sultan Abdul Azziz from Egypt" yazılı kartonunda, Sultan Abdülaziz'in Mısır seyahati dönüşünde boğazın görünüşü, gemiler.. Photo size 29x24 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo - "Constantinople - The military School" yazılı kartonunda, Kara Harp okulu ve öğrenciler fotoğrafı.. 

Photo size 29,5 x 21,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 123

    Lot: 123

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo - "Constantinople - The military School" yazılı kartonunda, Kara Harp okulu ve öğrenciler fotoğrafı.. Photo size 29,5 x 21,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"A Gateway of the Dolmabatchi Palace" yazılı kartonunda, Dolmabahçe Sarayı girişi... 

Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 124

    Lot: 124

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "A Gateway of the Dolmabatchi Palace" yazılı kartonunda, Dolmabahçe Sarayı girişi... Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"Mosque and Tomb of Sultan Achmet 1st in Stamboul" yazılı kartonunda, Sultan Ahmet Camii ve türbesi önünde tipler... 

Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 125

    Lot: 125

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "Mosque and Tomb of Sultan Achmet 1st in Stamboul" yazılı kartonunda, Sultan Ahmet Camii ve türbesi önünde tipler... Photo size 31 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson.

"The Seraskier Tower in Stamboul" yazılı kartonunda, Beyazıt Yangın Kulesi ve önünde tipler.. 

Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 126

    Lot: 126

    James Robertson imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson. "The Seraskier Tower in Stamboul" yazılı kartonunda, Beyazıt Yangın Kulesi ve önünde tipler.. Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson.

"Kiosk in the garden of the old palace near Seraglio Point" yazılı kartonunda, Çinili Köşk ve önünde tipler..

Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 127

    Lot: 127

    James Robertson imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson. "Kiosk in the garden of the old palace near Seraglio Point" yazılı kartonunda, Çinili Köşk ve önünde tipler.. Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"Fountain of Sultan Selim III 2nd. (16th Century) near the mosque of Santa Sophia" yazılı kartonunda, III.Ahmet çeşmesş ve önünde tipler.. 

Photo size 30,5 x 25,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 128

    Lot: 128

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "Fountain of Sultan Selim III 2nd. (16th Century) near the mosque of Santa Sophia" yazılı kartonunda, III.Ahmet çeşmesş ve önünde tipler.. Photo size 30,5 x 25,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"Mosque of Santa Sophia in Stamboul" yazılı kartonunda, Ayasofya Camii ve önünde tipler.. 

Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 129

    Lot: 129

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "Mosque of Santa Sophia in Stamboul" yazılı kartonunda, Ayasofya Camii ve önünde tipler.. Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden - Üzerinde klasik Robertson yazısı bulunmaktadır.-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson.

Fotoğrafın üzerinde klasik Robertson yazısıyla " Vue dans le grande cimetiere de Scutari", kartonun üzerinde ise "The Large Turkish Cemetery Scutari" yazılı, Üsküdar Karacaahmet mezarlığı ve tipler.. 

Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 130

    Lot: 130

    İmzasız / Robertson albümünden - Üzerinde klasik Robertson yazısı bulunmaktadır.-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson. Fotoğrafın üzerinde klasik Robertson yazısıyla " Vue dans le grande cimetiere de Scutari", kartonun üzerinde ise "The Large Turkish Cemetery Scutari" yazılı, Üsküdar Karacaahmet mezarlığı ve tipler.. Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato.

"One of the Seven Towers Stamboul" yazılı kartonunda, Yedikule ve surlar görünüşü.. 

Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 131

    Lot: 131

    James Robertson & Beato imzalı-1855's / Albumin very rare photo of James Robertson & Beato. "One of the Seven Towers Stamboul" yazılı kartonunda, Yedikule ve surlar görünüşü.. Photo size 30 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden - 2 fotoğrafın da üzerinde klasik Robertson numaraları bulunmaktadır.-1855's / Albumin very rare 2 photos of James Robertson.

"Constantinople - Dervish Beggars & A Mountain Dervish of Anatolia" yazılı kartonunda, fotoğrafların üzerinde klasik Robertson yazısıyla No:39 ve No:42 yazılı, Anadolu dağlarında derviş ve dilenci dervişler.. 

Each Photo (Her biri) 19x15 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 132

    Lot: 132

    İmzasız / Robertson albümünden - 2 fotoğrafın da üzerinde klasik Robertson numaraları bulunmaktadır.-1855's / Albumin very rare 2 photos of James Robertson. "Constantinople - Dervish Beggars & A Mountain Dervish of Anatolia" yazılı kartonunda, fotoğrafların üzerinde klasik Robertson yazısıyla No:39 ve No:42 yazılı, Anadolu dağlarında derviş ve dilenci dervişler.. Each Photo (Her biri) 19x15 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Firemen" yazılı kartonunda, İstanbul - Tulumbacılar.... 

Photo size 30 x 24 cm (Carton size 51x36 cm)'

    Lot No: 133

    Lot: 133

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Firemen" yazılı kartonunda, İstanbul - Tulumbacılar.... Photo size 30 x 24 cm (Carton size 51x36 cm)'

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare 2 photos "Turkish Ladies" yazılı kartonunda, Türk kadınları.. Each Photo (Her biri) 20x15 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 134

    Lot: 134

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare 2 photos "Turkish Ladies" yazılı kartonunda, Türk kadınları.. Each Photo (Her biri) 20x15 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Kiosk and Mosque of Top-hana near Pera" yazılı kartonunda, İstanbul - Tophane Kasrı ve Camii önünde tip.... 

Photo size 30 x 26 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 135

    Lot: 135

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Kiosk and Mosque of Top-hana near Pera" yazılı kartonunda, İstanbul - Tophane Kasrı ve Camii önünde tip.... Photo size 30 x 26 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo " Entrance to the Black Sea from the Bosphorus" yazılı kartonunda, İstanbul'un Karadeniz tarafından girişi... 

Photo size 30,5 x 23 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 136

    Lot: 136

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo " Entrance to the Black Sea from the Bosphorus" yazılı kartonunda, İstanbul'un Karadeniz tarafından girişi... Photo size 30,5 x 23 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo " View of Kandilli on the Bosphorus" yazılı kartonunda, İstanbul Kandilli görünüşü, karşı tarafta Rumelihisarı... Photo size 27,5 x 22 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 137

    Lot: 137

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo " View of Kandilli on the Bosphorus" yazılı kartonunda, İstanbul Kandilli görünüşü, karşı tarafta Rumelihisarı... Photo size 27,5 x 22 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - The english Cemetery at Scutari" yazılı kartonunda, İstanbul - Haydarpaşa'da bulunan İngiliz mezarlığı.... 

Photo size 31 x 24 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 138

    Lot: 138

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - The english Cemetery at Scutari" yazılı kartonunda, İstanbul - Haydarpaşa'da bulunan İngiliz mezarlığı.... Photo size 31 x 24 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Bibliotheque in the Old Palace - Seraglio Point" yazılı kartonunda, İstanbul - Topkapı Sarayı'nın kütüphanesi ve tipler.... 

Photo size 31 x 23 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 139

    Lot: 139

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Bibliotheque in the Old Palace - Seraglio Point" yazılı kartonunda, İstanbul - Topkapı Sarayı'nın kütüphanesi ve tipler.... Photo size 31 x 23 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Mosque of Sultan Osman in Stamboul" yazılı kartonunda, İstanbul - Nuruosmaniye Camii görünüşü.... Photo size 30 x 24 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 140

    Lot: 140

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Mosque of Sultan Osman in Stamboul" yazılı kartonunda, İstanbul - Nuruosmaniye Camii görünüşü.... Photo size 30 x 24 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Gateway in the ancient wall Stambpul" yazılı kartonunda, İstanbul - surlarda bir kapı girişi.... Photo size 29,5 x 23,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 141

    Lot: 141

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - Gateway in the ancient wall Stambpul" yazılı kartonunda, İstanbul - surlarda bir kapı girişi.... Photo size 29,5 x 23,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - The Burnt Column" yazılı kartonunda, İstanbul - Çemberlitaş.... Photo size 32 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 142

    Lot: 142

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Constantinople - The Burnt Column" yazılı kartonunda, İstanbul - Çemberlitaş.... Photo size 32 x 25 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Brousse - Tomb of a Sultan at Brusa in anatolia" yazılı kartonunda, Bursa - Osmangazi'nin türbesi... Photo size 32 x 25,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    Lot No: 143

    Lot: 143

    İmzasız / Robertson albümünden-1855's / Albumin very rare photo "Brousse - Tomb of a Sultan at Brusa in anatolia" yazılı kartonunda, Bursa - Osmangazi'nin türbesi... Photo size 32 x 25,5 cm (Carton size 51x36 cm)

    TLSatıldı
  • Enver Paşa'nın Mektubu-Enver Paşanın kendi el yazısı ile ıslak imzalı mektubu, Galip Kemali beyin terekesinden çıkmıştır.

Enver Paşanın 1920'de 2. kez geldiği Berlin'den kaleme aldığı mektubun Galip Kemali Beye yazıldığını düşünmekteyiz.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Enver Paşa'nın Mektubu-Enver Paşanın kendi el yazısı ile ıslak imzalı mektubu, Galip Kemali beyin terekesinden çıkmıştır. Enver Paşanın 1920'de 2. kez geldiği Berlin'den kaleme aldığı mektubun Galip Kemali Beye yazıldığını düşünmekteyiz.

    TLSatıldı
  • Hüsrev Gerede imzalı ithaflı fotoğraf ve Harp Madalyası-Sevgili Mihriban Ablama ve Muhterem Halil Beye ..Hüsrev, Novembre 1917, Hüsrev Gerede'nin bar madalya meç ve Harp Madalyaları ile çektirdiği ıslak imzalı fotoğrafı (15.5 x 21.5 cm) ve Harp Madalyası..

Hüsrev Gerede, 1919'da Bandırma Vapurunda Mustafa Kemal Paşa'nın kurmay kadrosunda yer almıştır. Millî mücadelenin teşkilatlanma aşamasında Havza bildirisi ile Amasya genelgesinin hazırlanmasında; Erzurum ve Sivas Kongreleri'nde alınan kararların belirlenmesinde hizmet etti. Son Osmanlı Mebusan Meclisi’ne Trabzon milletvekili olarak seçildi, Misak-ı Millî kararlarının alınmasında rol oynadı.
Cumhuriyet döneminde, Budapeşte, Sofya, Tahran, Tokyo, Berlin ve Rio de Janeiro Büyükelçiliklerinde bulundu. Gerede, İran, Japonya ve Almanya üzerine kitaplar ile Atatürk hakkında anılarını kaleme almıştır, Osmanlı İmtiyaz Nişanı ve Liyakat Madalyası ayrıca İstiklal Madalyası sahibidir.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Hüsrev Gerede imzalı ithaflı fotoğraf ve Harp Madalyası-Sevgili Mihriban Ablama ve Muhterem Halil Beye ..Hüsrev, Novembre 1917, Hüsrev Gerede'nin bar madalya meç ve Harp Madalyaları ile çektirdiği ıslak imzalı fotoğrafı (15.5 x 21.5 cm) ve Harp Madalyası.. Hüsrev Gerede, 1919'da Bandırma Vapurunda Mustafa Kemal Paşa'nın kurmay kadrosunda yer almıştır. Millî mücadelenin teşkilatlanma aşamasında Havza bildirisi ile Amasya genelgesinin hazırlanmasında; Erzurum ve Sivas Kongreleri'nde alınan kararların belirlenmesinde hizmet etti. Son Osmanlı Mebusan Meclisi’ne Trabzon milletvekili olarak seçildi, Misak-ı Millî kararlarının alınmasında rol oynadı. Cumhuriyet döneminde, Budapeşte, Sofya, Tahran, Tokyo, Berlin ve Rio de Janeiro Büyükelçiliklerinde bulundu. Gerede, İran, Japonya ve Almanya üzerine kitaplar ile Atatürk hakkında anılarını kaleme almıştır, Osmanlı İmtiyaz Nişanı ve Liyakat Madalyası ayrıca İstiklal Madalyası sahibidir.

    TLSatıldı
  • Atiye Sultan'dan imzalı ve ithaflı / Hanedan-" İffetli hemşireme yadigârımdır. 1914. Atiye" olarak imzalı ve ithaflı;
V.Murad'ın torunu, Şehzade Mehmed Selahaddin Efendi'nin kızı Atiye Sultan'ın Phebus Constantinople editörlü çok nadir fotoğrafı, 22x17 cm.

Atiye Sultan ile Damad Osman Hami bey 1914 yılında evlenmişlerdir, dolayısıyla bu fotoğrafın gelinlik fotoğrafı olması kuvvetle muhtemeldir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Atiye Sultan'dan imzalı ve ithaflı / Hanedan-" İffetli hemşireme yadigârımdır. 1914. Atiye" olarak imzalı ve ithaflı; V.Murad'ın torunu, Şehzade Mehmed Selahaddin Efendi'nin kızı Atiye Sultan'ın Phebus Constantinople editörlü çok nadir fotoğrafı, 22x17 cm. Atiye Sultan ile Damad Osman Hami bey 1914 yılında evlenmişlerdir, dolayısıyla bu fotoğrafın gelinlik fotoğrafı olması kuvvetle muhtemeldir.

    TLSatıldı
  • Tokatliyan Otel İnisiyalli Çorbalık-1900 başı, Tokatliyan Oteli inisiyalli çorbalık, Çekoslavakta yapımı, Çap: 21 Cm Yükseklik 18 cm

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Tokatliyan Otel İnisiyalli Çorbalık-1900 başı, Tokatliyan Oteli inisiyalli çorbalık, Çekoslavakta yapımı, Çap: 21 Cm Yükseklik 18 cm

    TLSatıldı
  • D.Lebet Victor Constantinople Cep saati / Cep Saati kutusu ve Reklam kartı-1) Osmanlı piyasasına özel yapılmış D.Lebet Victor firmasına ait Osmanlıca ve Fransızca yazılı içinde yarım düzine cep saati konulabilen dükkan satış kutusu.

2) D..Lebet & Fils Victor Stamboul Grand Bazar yazılı reklam kartı.

3) Kadranı ve mekanizmasında Osmanlcıa Lebet Fils yazılı aznavur işçilikli gümüş avcı kasalı anahtar kurmalı 45 MM çapında çalışır durumda cep saati (Kasa numaraları tutarlıdır)

    Lot No: 148

    Lot: 148

    D.Lebet Victor Constantinople Cep saati / Cep Saati kutusu ve Reklam kartı-1) Osmanlı piyasasına özel yapılmış D.Lebet Victor firmasına ait Osmanlıca ve Fransızca yazılı içinde yarım düzine cep saati konulabilen dükkan satış kutusu. 2) D..Lebet & Fils Victor Stamboul Grand Bazar yazılı reklam kartı. 3) Kadranı ve mekanizmasında Osmanlcıa Lebet Fils yazılı aznavur işçilikli gümüş avcı kasalı anahtar kurmalı 45 MM çapında çalışır durumda cep saati (Kasa numaraları tutarlıdır)

    TLSatıldı
  • Tokatliyan Otel İnisiyalli Süt Potu ve 2 Gümüş havyarlık-Tokatliyan Otel inisiyalli Süt potu (Bosshardt co. S.A Lucerne 1928)  ve M.Tokatliyan damgalı A.Frenais Paris damgalı 2 adet gümüş havyarlık

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Tokatliyan Otel İnisiyalli Süt Potu ve 2 Gümüş havyarlık-Tokatliyan Otel inisiyalli Süt potu (Bosshardt co. S.A Lucerne 1928) ve M.Tokatliyan damgalı A.Frenais Paris damgalı 2 adet gümüş havyarlık

    TLSatıldı
  • Mihran A.Chirinian Son Constantinople-Mihran A.Chirinian Son Constantinople kadran, mekanizmasında "Londras" yazılı, kasa numaraları tutarlı, gümüş avcı kasa 52 MM çapında çalışır durumda cep saati

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Mihran A.Chirinian Son Constantinople-Mihran A.Chirinian Son Constantinople kadran, mekanizmasında "Londras" yazılı, kasa numaraları tutarlı, gümüş avcı kasa 52 MM çapında çalışır durumda cep saati

    TLSatıldı
  • Osmanlı Zenith Cep Saati / Demiryolu Tarihi-Osmanlı Zenith Şimendifer saati, kadran üzerinde hükümet demiryolu Zenith yazılı, 54 MM çapında çelik kasa, üstten kurmalı çalışır duurumda cep saati

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Osmanlı Zenith Cep Saati / Demiryolu Tarihi-Osmanlı Zenith Şimendifer saati, kadran üzerinde hükümet demiryolu Zenith yazılı, 54 MM çapında çelik kasa, üstten kurmalı çalışır duurumda cep saati

    TLSatıldı
  • Osmanlı Devlet armalı cep saati-Osmanlı Devlet armalı kadranlı aynı zamanda mekanizması Osmanlı devlet armalı graveli, 45 MM çapında çalışır durumda gümüş avcı kasa (kasa numaraları tutarlı) anahtar kurmalı cep saati

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Osmanlı Devlet armalı cep saati-Osmanlı Devlet armalı kadranlı aynı zamanda mekanizması Osmanlı devlet armalı graveli, 45 MM çapında çalışır durumda gümüş avcı kasa (kasa numaraları tutarlı) anahtar kurmalı cep saati

    TLSatıldı
  • Sultan Reşad Çok Nadir Afiş-Sultan Mehmed Reşad'ın Ayasofya Cami-i Kebirinden çıkışında Nisan 1325, Osmanlıca-Ermenice-Rumca 3 Lisan açıklamalı dev boy orijinal afiş.

Sultan Reşad Tuğralı, 76x54 cm, çerçevesinde 98x76 cm, Çok Nadir.

(Dükkan teslimidir - Shipping is possible without frame)

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Sultan Reşad Çok Nadir Afiş-Sultan Mehmed Reşad'ın Ayasofya Cami-i Kebirinden çıkışında Nisan 1325, Osmanlıca-Ermenice-Rumca 3 Lisan açıklamalı dev boy orijinal afiş. Sultan Reşad Tuğralı, 76x54 cm, çerçevesinde 98x76 cm, Çok Nadir. (Dükkan teslimidir - Shipping is possible without frame)

    TLSatıldı
  • Sultan Reşad Çok Nadir Afiş / Denizcilik-Sultan Mehmed Reşad, Sarayburnu'ndaki savaş gemilerine karşı oturmuş halde, Osmanlı devlet armalı nadir afiş, 76x52 cm

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Sultan Reşad Çok Nadir Afiş / Denizcilik-Sultan Mehmed Reşad, Sarayburnu'ndaki savaş gemilerine karşı oturmuş halde, Osmanlı devlet armalı nadir afiş, 76x52 cm

    TLSatıldı
  • SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN / HİCRİ 1193 (1779)-Sultan 1.Abdülhamid tuğralı, 18 satırdan oluşan, 140x50 cm ölçüsünde el çekme Ferman.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN / HİCRİ 1193 (1779)-Sultan 1.Abdülhamid tuğralı, 18 satırdan oluşan, 140x50 cm ölçüsünde el çekme Ferman.

    TLSatıldı
  • SULTAN III.SELİM TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN Hicri 1248 (1832)-Sultan III.Selim tuğralı, 18 satırdan oluşan, 78x51 cm ölçüsünde el çekme Ferman

    Lot No: 156

    Lot: 156

    SULTAN III.SELİM TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN Hicri 1248 (1832)-Sultan III.Selim tuğralı, 18 satırdan oluşan, 78x51 cm ölçüsünde el çekme Ferman

    TLSatıldı
  • SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN 1202 Hicri (1788)-Sultan 1.Abdülhamid tuğralı, 7 satırdan oluşan, 66x46 cm ölçüsünde el çekme Ferman / Filibe nezareti çeltüğü enharından Saray Nehri'nde yalnız üç buçuk aded hisse-i tohuma mutasarrıfe olan Fatima Hatun mutasarrıfe olduğu tohumların kendü hüsn-i rızası ve ihtiyarıyle...

    Lot No: 157

    Lot: 157

    SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN 1202 Hicri (1788)-Sultan 1.Abdülhamid tuğralı, 7 satırdan oluşan, 66x46 cm ölçüsünde el çekme Ferman / Filibe nezareti çeltüğü enharından Saray Nehri'nde yalnız üç buçuk aded hisse-i tohuma mutasarrıfe olan Fatima Hatun mutasarrıfe olduğu tohumların kendü hüsn-i rızası ve ihtiyarıyle...

    TLSatıldı
  • SULTAN II.MAHMUD TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN Hicri 1202 (1788)-Sultan II.Mahmud, 7 satırdan oluşan, 77x53 cm ölçüsünde el çekme Ferman

    Lot No: 158

    Lot: 158

    SULTAN II.MAHMUD TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN Hicri 1202 (1788)-Sultan II.Mahmud, 7 satırdan oluşan, 77x53 cm ölçüsünde el çekme Ferman

    TLSatıldı
  • SULTAN II.MAHMUD TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN Hicri 1240 (1824)-Sultan II.Mahmud, 13 satırdan oluşan, 77x53 cm ölçüsünde el çekme Ferman (Lekelidir - Please look at condition)

    Lot No: 159

    Lot: 159

    SULTAN II.MAHMUD TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN Hicri 1240 (1824)-Sultan II.Mahmud, 13 satırdan oluşan, 77x53 cm ölçüsünde el çekme Ferman (Lekelidir - Please look at condition)

    TLSatıldı
  • SULTAN II.MAHMUD TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN / HİCRİ 1250 (1834)-Sultan II.Mahmud tuğralı el çekme 10 satırdan oluşan, 78x52 cm ölçüsünde "Hekimbaşılık" konulu el çekme Ferman

    Lot No: 160

    Lot: 160

    SULTAN II.MAHMUD TUĞRALI EL ÇEKME FERMAN / HİCRİ 1250 (1834)-Sultan II.Mahmud tuğralı el çekme 10 satırdan oluşan, 78x52 cm ölçüsünde "Hekimbaşılık" konulu el çekme Ferman

    TLSatıldı
  • Süleyman Şefik Paşa imzalı kabin fotoğrafı-Süleyman Şefik Paşa imzalı kabin fotoğrafı, Foto Phebus, 12.5x18 cm.

"Ruhum karındaşım Galip Kemali Beyefendiye Süleyman Şefik"


Süleyman Şefik Paşa (Süleyman Şefik Söylemezoğlu) 1860-1946, Türk asker. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında işgal karşıtı direniş gruplarına karşı savaşmak amacıyla İstanbul Hükümeti tarafından kurulan Kuvâ-yi İnzibâtiye birliklerinin komutanı olarak tanınır. Erzurum’un eski ailelerinden Söylemezoğulları'na mensuptur. Babası, Mevlana Türbesi haziresinde yatan Konya valisi Ali Kemali Paşa'dır. 1919 yılında kurulan 1.Damat Ferit Hükümetinde 2 ay kadar Harbiye Nazırlığı yapmıştır

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Süleyman Şefik Paşa imzalı kabin fotoğrafı-Süleyman Şefik Paşa imzalı kabin fotoğrafı, Foto Phebus, 12.5x18 cm. "Ruhum karındaşım Galip Kemali Beyefendiye Süleyman Şefik" Süleyman Şefik Paşa (Süleyman Şefik Söylemezoğlu) 1860-1946, Türk asker. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında işgal karşıtı direniş gruplarına karşı savaşmak amacıyla İstanbul Hükümeti tarafından kurulan Kuvâ-yi İnzibâtiye birliklerinin komutanı olarak tanınır. Erzurum’un eski ailelerinden Söylemezoğulları'na mensuptur. Babası, Mevlana Türbesi haziresinde yatan Konya valisi Ali Kemali Paşa'dır. 1919 yılında kurulan 1.Damat Ferit Hükümetinde 2 ay kadar Harbiye Nazırlığı yapmıştır

    TLSatıldı
  • Süleyman Şefik Paşa'ya ait 2 adet kabin fotoğraf.

1) Phebus editörlü olan 1 Ağustos 1317 tarihli 17x11 cm

2) Diğer ise 1917 Teşrin-i Evvel tarihli ve 14x10 cm ebadındadır.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Süleyman Şefik Paşa'ya ait 2 adet kabin fotoğraf. 1) Phebus editörlü olan 1 Ağustos 1317 tarihli 17x11 cm 2) Diğer ise 1917 Teşrin-i Evvel tarihli ve 14x10 cm ebadındadır.

    TLSatıldı
  • Galip Kemali Söylemezoğlu imzalı ve ithaflı-Galip Kemali Bey (Söylemezoğlu) ithaf ve imzalı kabin fotoğrafı, 6.5x10.5 cm.

"Menekşe Kalfaya yadigarımdır Galip Kemali" yazılı..


23 Ekim 1873-18 Eylül 1960 Türk diplomat ve yazar.
Babası, Konya valisi Ali Kemali Paşa'dır.Galatasaray Lisesi’nde öğrenim görmüştür. Hariciye nezaretinde çeşitli görevler aldıktan sonra, Atina, Tahran ve Moskova elçilikleri yapmıştır.

Sevr Antlaşması hakkında "Bir Milletin Katli" (Assasinat d’un Peuple) ve "Bir Milletin Çilesi" (Le Martyre d’un Peuple) adlı kitapları yazmıştır. Bunun üzerine Damat Ferid Paşa tarafından görevinden alınmıştır. 1921 yılında Ahmed Tevfik Paşa tarafından Stockholm ve Kopenhag elçiliklerine atanmıştır.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Galip Kemali Söylemezoğlu imzalı ve ithaflı-Galip Kemali Bey (Söylemezoğlu) ithaf ve imzalı kabin fotoğrafı, 6.5x10.5 cm. "Menekşe Kalfaya yadigarımdır Galip Kemali" yazılı.. 23 Ekim 1873-18 Eylül 1960 Türk diplomat ve yazar. Babası, Konya valisi Ali Kemali Paşa'dır.Galatasaray Lisesi’nde öğrenim görmüştür. Hariciye nezaretinde çeşitli görevler aldıktan sonra, Atina, Tahran ve Moskova elçilikleri yapmıştır. Sevr Antlaşması hakkında "Bir Milletin Katli" (Assasinat d’un Peuple) ve "Bir Milletin Çilesi" (Le Martyre d’un Peuple) adlı kitapları yazmıştır. Bunun üzerine Damat Ferid Paşa tarafından görevinden alınmıştır. 1921 yılında Ahmed Tevfik Paşa tarafından Stockholm ve Kopenhag elçiliklerine atanmıştır.

    TLSatıldı
  • Ethem Pertev Paşa-CDV of Abdullah Freres Constantinople / Tanzimat devri devlet adamı şair ve yazarlarından Ethem Pertev Paşa fotoğrafı, 11x5,5 cm (Ortadan iz yapmış haliyle)

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Ethem Pertev Paşa-CDV of Abdullah Freres Constantinople / Tanzimat devri devlet adamı şair ve yazarlarından Ethem Pertev Paşa fotoğrafı, 11x5,5 cm (Ortadan iz yapmış haliyle)

    TLSatıldı
  • Ermeni Editör Dildilian-Osmanlı dönemi madalyalı fesli devlet adamı, "14 teşrin-i sani 1320 Sivas Mektupçusu …" şeklinde ithaf ve imzalı, Dildlilian Merzifoun (Turkey in Asia) nadir editörlü kabin fotoğrafı, 16x10 cm (Merzifon Amerikan Koleji)

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Ermeni Editör Dildilian-Osmanlı dönemi madalyalı fesli devlet adamı, "14 teşrin-i sani 1320 Sivas Mektupçusu …" şeklinde ithaf ve imzalı, Dildlilian Merzifoun (Turkey in Asia) nadir editörlü kabin fotoğrafı, 16x10 cm (Merzifon Amerikan Koleji)

    TLSatıldı
  • Bir önceki lotta bulunan Sivas mektupçusuna ait 2 kabin fotoğrafı.

Bir tanesinde yanında bulunan kişi için fotoğrafın arkasında "Mustafa Rauf Paşa - Abdülhamit döneminde Arnavutluk'un çok sevilmiş mutasarrafı" yazmaktadır fakat bununla ilgili bir bilgi bulamadık. 

2 Cabinet photos of Salonique Khristo Karabelidi & Paul Zepdji

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Bir önceki lotta bulunan Sivas mektupçusuna ait 2 kabin fotoğrafı. Bir tanesinde yanında bulunan kişi için fotoğrafın arkasında "Mustafa Rauf Paşa - Abdülhamit döneminde Arnavutluk'un çok sevilmiş mutasarrafı" yazmaktadır fakat bununla ilgili bir bilgi bulamadık. 2 Cabinet photos of Salonique Khristo Karabelidi & Paul Zepdji

    TLSatıldı
  • Cabinet photo of Abdullah Freres Constantinople / Osmanlı dönemi fesli nişanlı şahıs büyük boy kabin fotoğrafı, 22x13 cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Cabinet photo of Abdullah Freres Constantinople / Osmanlı dönemi fesli nişanlı şahıs büyük boy kabin fotoğrafı, 22x13 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı bol madalya ve nişanlı paşa ve oğlu kabin foto, Ermeni Papazyan Freres Constantinople Editörlü, 10.5x 12.5 cm

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Osmanlı bol madalya ve nişanlı paşa ve oğlu kabin foto, Ermeni Papazyan Freres Constantinople Editörlü, 10.5x 12.5 cm

    TLSatıldı
  • Memalik-i Meşgule Müslümanları Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Nizamnamesi, Şehzadebaşı Evkaf Evkaf Matbaası 1340, 8 sayfa 9.5x13.5 cm, nadir nizamname..


Söz konusu cemiyet yayınladığı nizamnamenin maksad kısmında yer alan 1. maddesinde kuruluş amacını şöyle açıklamış; memalik-i Osmaniyenin Yunan işgali altında bulunan aksamında ahali-i müslimeye ika' olunan mezalim tahrik ve ihrak, gasb-ı emval gibi teaddiyatı tahkik ve tesbit ile bunları neşr ve ilan ve iş bu memalik-i sekine-i müslümesinin hayatını hukukunu vesait-i meşrua ve müslühane ile müdafaa gayesiyle...., Özege kataloğunda yer almayan bu nadir nizamname ve cemiyet hakkında açık kaynaklarda bilgiye rastlanmamıştır.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Memalik-i Meşgule Müslümanları Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Nizamnamesi, Şehzadebaşı Evkaf Evkaf Matbaası 1340, 8 sayfa 9.5x13.5 cm, nadir nizamname.. Söz konusu cemiyet yayınladığı nizamnamenin maksad kısmında yer alan 1. maddesinde kuruluş amacını şöyle açıklamış; memalik-i Osmaniyenin Yunan işgali altında bulunan aksamında ahali-i müslimeye ika' olunan mezalim tahrik ve ihrak, gasb-ı emval gibi teaddiyatı tahkik ve tesbit ile bunları neşr ve ilan ve iş bu memalik-i sekine-i müslümesinin hayatını hukukunu vesait-i meşrua ve müslühane ile müdafaa gayesiyle...., Özege kataloğunda yer almayan bu nadir nizamname ve cemiyet hakkında açık kaynaklarda bilgiye rastlanmamıştır.

    TLSatıldı
  • Atatürk-Resimli Gazete 25 Teşrin-i Evvel 1340 Cumartesi, Derginin arka sayfasında yer alan "Dünya Vukuatına Kuş Bakışı" manşetli kısımda "Mücahitlerin mağlubu olan İspanya Cenerali Galibiyet Hülyası İçinde" alt başlığı ile İspanyol Diktatör Miquel Prime de Rivera'ya Fas'da yapmış olduğu zulüm sebebiyle Mussolini gibi değil Mustafa Kemal Paşa gibi davranması tavsiye ediliyor.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Atatürk-Resimli Gazete 25 Teşrin-i Evvel 1340 Cumartesi, Derginin arka sayfasında yer alan "Dünya Vukuatına Kuş Bakışı" manşetli kısımda "Mücahitlerin mağlubu olan İspanya Cenerali Galibiyet Hülyası İçinde" alt başlığı ile İspanyol Diktatör Miquel Prime de Rivera'ya Fas'da yapmış olduğu zulüm sebebiyle Mussolini gibi değil Mustafa Kemal Paşa gibi davranması tavsiye ediliyor.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca ve Ermenice Meşrutiyet Afişi-Osmanlıca ve Ermenice Meşrutiyet Afişi, Sultan Mehmet Reşat Han-ı Hamis Hazretleri, Kahraman-ı Hürriyet Enver Bey Kahraman-ı Hürriyet Resneli Niyazi Bey görselli, "Hürriyet", "Adalaet", "Musavat", "Uhuvvet" sloganlı, Matbaa-i Klikya Dersaadet Yeni Cami Mısır Han, 28x40 cm, haliyle (please check the condition)

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Osmanlıca ve Ermenice Meşrutiyet Afişi-Osmanlıca ve Ermenice Meşrutiyet Afişi, Sultan Mehmet Reşat Han-ı Hamis Hazretleri, Kahraman-ı Hürriyet Enver Bey Kahraman-ı Hürriyet Resneli Niyazi Bey görselli, "Hürriyet", "Adalaet", "Musavat", "Uhuvvet" sloganlı, Matbaa-i Klikya Dersaadet Yeni Cami Mısır Han, 28x40 cm, haliyle (please check the condition)

    TLSatıldı
  • Mekatib-i Umumiye Talebesine Mahsus, ön yüzü Bayrak arka yüzü ise meşrutiyet kahramanları görselli Osmanlı dönemi çok nadir kullanılmış okul defteri, defterin arka yüzünde Osmanlıca "Hürriyet Musavat Uhuvvet 10 Temmuz 1324" yazıları okunmaktadır. Ayrıca alt kısmında "Seyyidül kavmi hadimühüm. Bir kavmin efendisi, onlara hizmet edendir." (Hadis-i şerif) "yazılıdır.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Mekatib-i Umumiye Talebesine Mahsus, ön yüzü Bayrak arka yüzü ise meşrutiyet kahramanları görselli Osmanlı dönemi çok nadir kullanılmış okul defteri, defterin arka yüzünde Osmanlıca "Hürriyet Musavat Uhuvvet 10 Temmuz 1324" yazıları okunmaktadır. Ayrıca alt kısmında "Seyyidül kavmi hadimühüm. Bir kavmin efendisi, onlara hizmet edendir." (Hadis-i şerif) "yazılıdır.

    TLSatıldı
  • Nadir Ermeni editör-Osmanlı dönemi askeri öğrenci kabin foto, 5.5 x 9 cm, Editör P.Hekimian

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Nadir Ermeni editör-Osmanlı dönemi askeri öğrenci kabin foto, 5.5 x 9 cm, Editör P.Hekimian

    TLSatıldı
  • Çanakkale Savaşı  / Savaş-Askeri / Havacılık-Çanakkale Savaşında görev almış kahraman subay pilotlarımızdan Zekeriye Eryol'a ait biri imzalı portre fotoğrafı olmak üzere, savaş sırasında beraber görev aldığı yakın asker arkadaşları ile birarada toplam 3 adet fotoğraf. 14x9 cm, 11x9 cm

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Çanakkale Savaşı / Savaş-Askeri / Havacılık-Çanakkale Savaşında görev almış kahraman subay pilotlarımızdan Zekeriye Eryol'a ait biri imzalı portre fotoğrafı olmak üzere, savaş sırasında beraber görev aldığı yakın asker arkadaşları ile birarada toplam 3 adet fotoğraf. 14x9 cm, 11x9 cm

    TLSatıldı
  • Çanakkale Savaşı  / Savaş-Askeri-Çanakkale Madalyası , demirhaç nişanı ve liyakat madalyası sahibi, osmanlıca ithaf ve imzalı  iki adet subay fotoğrafı.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Çanakkale Savaşı / Savaş-Askeri-Çanakkale Madalyası , demirhaç nişanı ve liyakat madalyası sahibi, osmanlıca ithaf ve imzalı iki adet subay fotoğrafı.

    TLSatıldı
  • Sinema Tarihi / Ha-Ka Film, Halil Kamil Bey / Savaş - Askeri-1930’larda kurulan Türkiye’deki ilk özel film yapım şirketlerinden olan Ha-Ka Film’in sahibi Halil Kamil Bey, Balkan Savaşı günlerinde askeri kışlık palto ve kıyafetiyle çekilmiş nadir bir fotoğrafı. 24/25 Kasım 1912, imzalı, ithaflı. Sebah&Joallier Fotoğrafhanesi paspartusunda, 12x20 cm

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Sinema Tarihi / Ha-Ka Film, Halil Kamil Bey / Savaş - Askeri-1930’larda kurulan Türkiye’deki ilk özel film yapım şirketlerinden olan Ha-Ka Film’in sahibi Halil Kamil Bey, Balkan Savaşı günlerinde askeri kışlık palto ve kıyafetiyle çekilmiş nadir bir fotoğrafı. 24/25 Kasım 1912, imzalı, ithaflı. Sebah&Joallier Fotoğrafhanesi paspartusunda, 12x20 cm

    TLSatıldı
  • Trablusgarp Meydan Muharebesi öncesi üniformaları ve üstlerinde tüm teçhizatları ile 2 adet kumandana ait stüdyo fotoğrafı. 14x9 - 10x9 cm

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Trablusgarp Meydan Muharebesi öncesi üniformaları ve üstlerinde tüm teçhizatları ile 2 adet kumandana ait stüdyo fotoğrafı. 14x9 - 10x9 cm

    TLSatıldı
  • Sultan II. Abdülhamit devrinde, Gureba Hastanesinin bağları içerisinde askeri mülki erkan, yönetici ve hariciye memurları için yapılan köşk. Altında osmanlıca olarak ''cManastır bahçesi haricine yaptırılan bahçenin üst tarafına vaki olup, Gurebaya mahsus Hamidiye Hastanesinin malı bulunan bağların askeri ve mülki erkan ile konsoloslukların ikameti için inşa ettirilmiş ve iş bu cülus-u hümayun esnasında resmedilen köşkün memleket tarafından görünüşü'' yazmaktadır. Albümin kâğıt. Dönem paspartusunda 36x23 cm

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Sultan II. Abdülhamit devrinde, Gureba Hastanesinin bağları içerisinde askeri mülki erkan, yönetici ve hariciye memurları için yapılan köşk. Altında osmanlıca olarak ''cManastır bahçesi haricine yaptırılan bahçenin üst tarafına vaki olup, Gurebaya mahsus Hamidiye Hastanesinin malı bulunan bağların askeri ve mülki erkan ile konsoloslukların ikameti için inşa ettirilmiş ve iş bu cülus-u hümayun esnasında resmedilen köşkün memleket tarafından görünüşü'' yazmaktadır. Albümin kâğıt. Dönem paspartusunda 36x23 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi / Selanik / Türk Mahallesi / Şehir Tarihi-Osmanlı Döneminde Selanik'te Türk Mahallesinden 3 adet fotoğraf.

(1) Şehir içinde yüksek gelirli  türklerin yaşadığı bir mahallede yer alan ev, 

(2) geleneksel konut mimarisiyle yapılmış bir türk evi ve 

(3) Florentin gıda toptancısı binası önünde çalışanlar ve çaycı. 

Bromid kağıt, paspartusunda, fotoğraflar 28x23 cm (Each size)

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Osmanlı Dönemi / Selanik / Türk Mahallesi / Şehir Tarihi-Osmanlı Döneminde Selanik'te Türk Mahallesinden 3 adet fotoğraf. (1) Şehir içinde yüksek gelirli türklerin yaşadığı bir mahallede yer alan ev, (2) geleneksel konut mimarisiyle yapılmış bir türk evi ve (3) Florentin gıda toptancısı binası önünde çalışanlar ve çaycı. Bromid kağıt, paspartusunda, fotoğraflar 28x23 cm (Each size)

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi / İzmir / Behçet Uz-Türk tıp doktoru ve 1931-1941 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı yapmış olan Dr. Behçet Uz'un İzmir Şehir Planı üzerine hazılanan harita önünde ve belediyede çalışma arkadaşları toplantı halinde çekilmiş iki adet fotoğrafı. Bunun yarı sıra yapılan hizmetlerden İzmir havalimanı, uçakların seyir yönü ve hangi uçakların uçacağını detaylıca gösteren kroki, İzmir belediyesi tarafından şehir gazinosu yerine yapılan çocuk parkı ve Basmane parkı fotoğrafları. Toplam 5 adet dönem fotoğrafı. Tüm fotoğraflar Çulhazade Biraderler Karşıyaka - İzmir soğuk damgalıdır. 17,5x12 cm

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Erken Cumhuriyet Dönemi / İzmir / Behçet Uz-Türk tıp doktoru ve 1931-1941 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı yapmış olan Dr. Behçet Uz'un İzmir Şehir Planı üzerine hazılanan harita önünde ve belediyede çalışma arkadaşları toplantı halinde çekilmiş iki adet fotoğrafı. Bunun yarı sıra yapılan hizmetlerden İzmir havalimanı, uçakların seyir yönü ve hangi uçakların uçacağını detaylıca gösteren kroki, İzmir belediyesi tarafından şehir gazinosu yerine yapılan çocuk parkı ve Basmane parkı fotoğrafları. Toplam 5 adet dönem fotoğrafı. Tüm fotoğraflar Çulhazade Biraderler Karşıyaka - İzmir soğuk damgalıdır. 17,5x12 cm

    TLSatıldı
  • Nümismatik-1327/3 yılında basılan 5 kuruş / Sultan Reşad - Kosova darphanesinde 3000 adet basılmıştur. RRR olarak sınıflandırılmıştır. Cülus numarası 3'tür. 6,3 Gram ağırlığındadır.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Nümismatik-1327/3 yılında basılan 5 kuruş / Sultan Reşad - Kosova darphanesinde 3000 adet basılmıştur. RRR olarak sınıflandırılmıştır. Cülus numarası 3'tür. 6,3 Gram ağırlığındadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı gelin çeyiz sandığı-Osmanlı Dönemi ahşap üzeri kumaş kaplı, gümüş kaplama metal plakalarla süslenmiş, ön kısmındaki plaka üzerinde osmanlıca ''Sene 1327'' yazılı, temiz kondisyonda gelin çeyiz sandığı, anahtarsızdır. 

Boy; 44cm Yükseklik; 30cm En; 27 cm

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Osmanlı gelin çeyiz sandığı-Osmanlı Dönemi ahşap üzeri kumaş kaplı, gümüş kaplama metal plakalarla süslenmiş, ön kısmındaki plaka üzerinde osmanlıca ''Sene 1327'' yazılı, temiz kondisyonda gelin çeyiz sandığı, anahtarsızdır. Boy; 44cm Yükseklik; 30cm En; 27 cm

    TLSatıldı
  • Kabartma işçilikli, ajur işçilikli  farklı motif ve tasarımlarda gümüş kaplama 4 adet fincan zarfı.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Kabartma işçilikli, ajur işçilikli farklı motif ve tasarımlarda gümüş kaplama 4 adet fincan zarfı.

    TLSatıldı
  • Yahudi Tarihi-Osmanlı Dönemi, "J. & A. Fratellli Haim, Constantinople" kutusunda pergel, pergel 17 cm, kutu 20x4x2 cm, Nadir

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Yahudi Tarihi-Osmanlı Dönemi, "J. & A. Fratellli Haim, Constantinople" kutusunda pergel, pergel 17 cm, kutu 20x4x2 cm, Nadir

    TLSatıldı
  • Samsun'da Çok Nadir Rum Fotoğrafhane / J.K. Dedeoglou-Cabinet photo of J.DEDEOGLU (Samsun) Tip kabin fotoğrafı,16x10,5 cm

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Samsun'da Çok Nadir Rum Fotoğrafhane / J.K. Dedeoglou-Cabinet photo of J.DEDEOGLU (Samsun) Tip kabin fotoğrafı,16x10,5 cm

    TLSatıldı
  • Nadir Ermeni fotoğrafçı-Cabinet photo of Armenian K.Missirlian Alep (Halep) Osmanlı tip kabin fotoğrafı 17x11 cm

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Nadir Ermeni fotoğrafçı-Cabinet photo of Armenian K.Missirlian Alep (Halep) Osmanlı tip kabin fotoğrafı 17x11 cm

    TLSatıldı
  • Ermeni Fotoğrafçı / Encababian Freres (Sivas)-Gürün'de madalyalı askeri ve sivil zevatın, zabitlerin, ilmiyyeden sarıklı hocaların, halkın, teçhizatlı Osmanlı askerlerinin hazır bulunduğu bir yemin töreni hatırası, sarıklı imam ve papazın önünde "kutsal kitaba" el basarak yemin eden silahlı, teçhizatlı Osmanlı askerleri.

Osmanlıca "Enkababyan Biraderler Gürün" imzalı, fotoğraf 24x17 cm, paspartusunda 33x27 cm, Çok Nadir Bir Enstantane

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Ermeni Fotoğrafçı / Encababian Freres (Sivas)-Gürün'de madalyalı askeri ve sivil zevatın, zabitlerin, ilmiyyeden sarıklı hocaların, halkın, teçhizatlı Osmanlı askerlerinin hazır bulunduğu bir yemin töreni hatırası, sarıklı imam ve papazın önünde "kutsal kitaba" el basarak yemin eden silahlı, teçhizatlı Osmanlı askerleri. Osmanlıca "Enkababyan Biraderler Gürün" imzalı, fotoğraf 24x17 cm, paspartusunda 33x27 cm, Çok Nadir Bir Enstantane

    TLSatıldı
  • Ermeni Fotoğrafçı / II. Abdülhamid Cülus / Hristiyanlık  / Ohannes Kazancıyan Kayseri-II. Abdülhamit'in cülûsunun 29. senesi münasebetiyle Bünyan-ı Hamid* kazasında yapılan tören hatırası, askeri ve sivil zevatın, zabitlerin, ilmiyyeden sarıklı hocaların, halkın, "madalyalı papazların", teçhizatlı, tüfekli Osmanlı askerlerinin hazır bulunduğu görülmekte, Türk Bayraklarıyla süslenmiş Hükümet Konağı önünde, "Ohannes Kazancıyan Kayseri" Ermenice-Osmanlıca-Rumca 3 Lisan Kaşeli, 24x18 cm, Paspartusunda 33x27 cm, Çok Nadir

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Ermeni Fotoğrafçı / II. Abdülhamid Cülus / Hristiyanlık / Ohannes Kazancıyan Kayseri-II. Abdülhamit'in cülûsunun 29. senesi münasebetiyle Bünyan-ı Hamid* kazasında yapılan tören hatırası, askeri ve sivil zevatın, zabitlerin, ilmiyyeden sarıklı hocaların, halkın, "madalyalı papazların", teçhizatlı, tüfekli Osmanlı askerlerinin hazır bulunduğu görülmekte, Türk Bayraklarıyla süslenmiş Hükümet Konağı önünde, "Ohannes Kazancıyan Kayseri" Ermenice-Osmanlıca-Rumca 3 Lisan Kaşeli, 24x18 cm, Paspartusunda 33x27 cm, Çok Nadir

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da At Yarışları / "Padişahım Çok Yaşa" Afişli-1323 senesi 30 Haziran cumartesi günü Aziziye Kazasında icra olunan at yarışının anısı olmak üzere Bünyan-ı Hamid Kaymakamı Mukbil Beye takdim edilen, kazanın askeri, sivil ve ilmiyyeden ekabir simalarının yer aldığı cemiyetin hatıra karesi.

Fotoğrafta Mukbil Bey dışında Aziziye Kaymakamı Rauf Bey, Tenos (Şarkışla) Kaymakamı Talat Bey ile birlikte sarıklı kadı, zabitler, kumandanlar, teçhizatlı askerler ve elinde sazıyla ozan hazır bulunmakta, "Padişahım çok yaşa" yazılı afiş, çerçeveli panolar ve süslemeler dikkat çekmekte, takdim eden Aziziye Kaymakamı Rauf Bey, İmzalı, 24x16 cm, paspartusunda 33x25 cm, Çok Nadir

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Osmanlı'da At Yarışları / "Padişahım Çok Yaşa" Afişli-1323 senesi 30 Haziran cumartesi günü Aziziye Kazasında icra olunan at yarışının anısı olmak üzere Bünyan-ı Hamid Kaymakamı Mukbil Beye takdim edilen, kazanın askeri, sivil ve ilmiyyeden ekabir simalarının yer aldığı cemiyetin hatıra karesi. Fotoğrafta Mukbil Bey dışında Aziziye Kaymakamı Rauf Bey, Tenos (Şarkışla) Kaymakamı Talat Bey ile birlikte sarıklı kadı, zabitler, kumandanlar, teçhizatlı askerler ve elinde sazıyla ozan hazır bulunmakta, "Padişahım çok yaşa" yazılı afiş, çerçeveli panolar ve süslemeler dikkat çekmekte, takdim eden Aziziye Kaymakamı Rauf Bey, İmzalı, 24x16 cm, paspartusunda 33x25 cm, Çok Nadir

    TLSatıldı
  • Mimarlık / Arkeoloji / Cumhuriyet Dönemi Bizans Sarayı Arkeolojik Kazıları Albümü-1935 - 1938 yılları arasında İstanbul'da, St. Andrews Üniversitesi Walker Trust desteğiyle 1935 ve 1938 yılları arasında gerçekleşmiş Bizans İmparatorlarının "Büyük Sarayı" üzerine yapılan kazı çalışmalarının ve ortaya çıkarılan mozaik örneklerinin yer aldığı hususi olarak hazırlanan çok nadir albüm, arkeoloji ekibinin başında olan James Houston Baxter'ın "Sebah & Joaillier" damgalı, imzalı ve "... My Good Comrade" şeklinde takdimli fotoğrafıyla birlikte, fotoğraf 15x11 cm

"The Walker Trust (St Andrews) Excavations, İstanbul Season 1935", 53 Adet Fotoğraftan Oluşan Albüm, Orijinal Deri Cildinde, Albüm "J. Breratson, Photographic Dealer, Edinburg" etiketli, 34x26 cm

Albüm haricinde James Houston Baxter'ın ve ekibinin kazı çalışmalarını incelediği anlardan kareler yer almakta, 24x17 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Mimarlık / Arkeoloji / Cumhuriyet Dönemi Bizans Sarayı Arkeolojik Kazıları Albümü-1935 - 1938 yılları arasında İstanbul'da, St. Andrews Üniversitesi Walker Trust desteğiyle 1935 ve 1938 yılları arasında gerçekleşmiş Bizans İmparatorlarının "Büyük Sarayı" üzerine yapılan kazı çalışmalarının ve ortaya çıkarılan mozaik örneklerinin yer aldığı hususi olarak hazırlanan çok nadir albüm, arkeoloji ekibinin başında olan James Houston Baxter'ın "Sebah & Joaillier" damgalı, imzalı ve "... My Good Comrade" şeklinde takdimli fotoğrafıyla birlikte, fotoğraf 15x11 cm "The Walker Trust (St Andrews) Excavations, İstanbul Season 1935", 53 Adet Fotoğraftan Oluşan Albüm, Orijinal Deri Cildinde, Albüm "J. Breratson, Photographic Dealer, Edinburg" etiketli, 34x26 cm Albüm haricinde James Houston Baxter'ın ve ekibinin kazı çalışmalarını incelediği anlardan kareler yer almakta, 24x17 cm.

    TLSatıldı
  • Demiryolu Tarihi / Orient Express 1. Sınıf Tren Bileti-Compagnie D'Exploitation Des Chemins De Fer Orientaux, Carte de Libre Circulation.

1915, Dimetoka - Dedeağaç arası, Bulgar Meclisi Üyesi Mahmud Bey adına, Osmanlıca-Fransızca 2 Lisan, Arkası Orient Express'in güzergahı, bagaj hakkı yazılı.

11,5x8 cm, Çok Nadir

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Demiryolu Tarihi / Orient Express 1. Sınıf Tren Bileti-Compagnie D'Exploitation Des Chemins De Fer Orientaux, Carte de Libre Circulation. 1915, Dimetoka - Dedeağaç arası, Bulgar Meclisi Üyesi Mahmud Bey adına, Osmanlıca-Fransızca 2 Lisan, Arkası Orient Express'in güzergahı, bagaj hakkı yazılı. 11,5x8 cm, Çok Nadir

    TLSatıldı
  • Nadir Ermeni Editörler-3 Armenian RARE Editor CDV's of Papazyan Freres, E. Pantzopoulo et R. Caracachian, G. Yazidjian / Garabed Yazıcıyan (Jerusalem) 11x7 cm (Each)

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Nadir Ermeni Editörler-3 Armenian RARE Editor CDV's of Papazyan Freres, E. Pantzopoulo et R. Caracachian, G. Yazidjian / Garabed Yazıcıyan (Jerusalem) 11x7 cm (Each)

    TLSatıldı
  • 2 Colored CDV's of Pascal Sebah El Chark Constantinople / Renkli Baskı (Nadirdir) 2 Osmanlı hanımefendisi, 11x7 cm (each)

    Lot No: 194

    Lot: 194

    2 Colored CDV's of Pascal Sebah El Chark Constantinople / Renkli Baskı (Nadirdir) 2 Osmanlı hanımefendisi, 11x7 cm (each)

    TLSatıldı
  • İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    Lot No: 195

    Lot: 195

    İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    TLSatıldı
  • İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    Lot No: 196

    Lot: 196

    İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    TLSatıldı
  • İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    Lot No: 197

    Lot: 197

    İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    TLSatıldı
  • İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    Lot No: 198

    Lot: 198

    İşgal Dönemi Ayvalık-İşgal dönemi yunanca yazılı Ayvalık (Balıkesir) fotoğrafı 17x11 cm (Photo size)

    TLSatıldı
  • Adana Booklet-21 Adana kartpostalından oluşan, G.Mizrahi adana editörlü çok nadir ve temiz booklet

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Adana Booklet-21 Adana kartpostalından oluşan, G.Mizrahi adana editörlü çok nadir ve temiz booklet

    TLSatıldı
  • Şeref Akdik (1899-1972)-Şeref Akdik, tuval üzerine yağlıboya, "İstanbul - Boğaz - Rumelihisarı" 1967 tarihli ve imzalı, 85x51 cm.

Arkasında "Kızım Müşideye 1967" olarak ithafı mevcuttur..

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Şeref Akdik (1899-1972)-Şeref Akdik, tuval üzerine yağlıboya, "İstanbul - Boğaz - Rumelihisarı" 1967 tarihli ve imzalı, 85x51 cm. Arkasında "Kızım Müşideye 1967" olarak ithafı mevcuttur..

    TLSatıldı
  • Şeref Akdik (1899-1972)-Şeref Akdik, tuval üzerine yağlıboya, Naturmort, 1971 tarihli, imzalı, 52x43 cm

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Şeref Akdik (1899-1972)-Şeref Akdik, tuval üzerine yağlıboya, Naturmort, 1971 tarihli, imzalı, 52x43 cm

    TLSatıldı
  • Tiyatro ve Fotoğrafçılık / Gülriz Sururi-Gülriz Sururi'nin fotoğraf ve sinema sanatçısı Sedat Pakay'ın objektifinden, eser 1995 yılından Türk İslam Eserleri Müzesinde sergilenmiştir, bu fotoğraf 1994'de 1 nüsha olarak basılmış ve sanatçı tarafından imzalanmıştır.

Basılı ve imzalı tek nüshasıdır, çok nadir fotoğraf 49x39 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Tiyatro ve Fotoğrafçılık / Gülriz Sururi-Gülriz Sururi'nin fotoğraf ve sinema sanatçısı Sedat Pakay'ın objektifinden, eser 1995 yılından Türk İslam Eserleri Müzesinde sergilenmiştir, bu fotoğraf 1994'de 1 nüsha olarak basılmış ve sanatçı tarafından imzalanmıştır. Basılı ve imzalı tek nüshasıdır, çok nadir fotoğraf 49x39 cm.

    TLSatıldı
  • Fotoğrafçılık ve Aliye Berger-Fotoğraf ve sinema sanatçısı Sedat Pakay'ın objektifinden ülkemizin ilk kazıma ve oyma gravür sanatçılarından ressam Aliye Berger portresi.

Eser 1995 yılından Türk İslam Eserleri Müzesinde sergilenmiştir, bu fotoğraf 1994'de 1 nüsha olarak basılmış ve sanatçı tarafından imzalanmıştır.

Basılı ve imzalı tek nüshasıdır, çok nadir fotoğraf 50x38 cm

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Fotoğrafçılık ve Aliye Berger-Fotoğraf ve sinema sanatçısı Sedat Pakay'ın objektifinden ülkemizin ilk kazıma ve oyma gravür sanatçılarından ressam Aliye Berger portresi. Eser 1995 yılından Türk İslam Eserleri Müzesinde sergilenmiştir, bu fotoğraf 1994'de 1 nüsha olarak basılmış ve sanatçı tarafından imzalanmıştır. Basılı ve imzalı tek nüshasıdır, çok nadir fotoğraf 50x38 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Pilevneli-Mustafa Pilevneli, 1993 imzalı, 158/400 Galata İstanbul, 45x33 cm

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Mustafa Pilevneli-Mustafa Pilevneli, 1993 imzalı, 158/400 Galata İstanbul, 45x33 cm

    TLSatıldı
  • Işıl Özışık-Işıl Özışık 14 tarihli ve imzalı, karton üzerine suluboya, 45x30 cm

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Işıl Özışık-Işıl Özışık 14 tarihli ve imzalı, karton üzerine suluboya, 45x30 cm

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-İstanbul'da Alın Teri, Ayvansaray'da Tekne Tamircileri ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 30x23 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    Lot No: 206

    Lot: 206

    ARA GÜLER (1928-2018)-İstanbul'da Alın Teri, Ayvansaray'da Tekne Tamircileri ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 30x23 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-Abidin Dino & Güzin Dino  ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 34x20 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    Lot No: 207

    Lot: 207

    ARA GÜLER (1928-2018)-Abidin Dino & Güzin Dino ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 34x20 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-Aşık Veysel  ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 26x20 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    Lot No: 208

    Lot: 208

    ARA GÜLER (1928-2018)-Aşık Veysel ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 26x20 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    TLSatıldı
  • LÜTFİ ÖZKÖK (1923 - 2017) NAZIM HİKMET-Lütfi Özkök  Portreler Serisi -  Nazım Hikmet. ''Lütfi Özkök ıslak imzalı, kaşeli 03/10''  37x30 cm (Fotoğrafın boyutudur)

    Lot No: 209

    Lot: 209

    LÜTFİ ÖZKÖK (1923 - 2017) NAZIM HİKMET-Lütfi Özkök Portreler Serisi - Nazım Hikmet. ''Lütfi Özkök ıslak imzalı, kaşeli 03/10'' 37x30 cm (Fotoğrafın boyutudur)

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-Abidin Dino ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 20x30 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    Lot No: 210

    Lot: 210

    ARA GÜLER (1928-2018)-Abidin Dino ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 20x30 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    TLSatıldı
  • The Light Of Istanbul - Ara Güler - Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani QATAR-Speciallay prepared For His Highness Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani QATAR, "State of QATAR" Photo Album Taken By Ara Guler. 7 Photos - The Light Of Istanbul. 

Each Photo size: 33x24 cm. Album size: 46x36 cm 

State of QATAR gofre baskılı albüm kapağında, içinde Ara Güler Islak İmzalı ve "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı 7 İstanbul fotoğrafı bulunan ve Katar emiri için özel hazırlanan çok nadir fotoğraf albüm..

    Lot No: 211

    Lot: 211

    The Light Of Istanbul - Ara Güler - Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani QATAR-Speciallay prepared For His Highness Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani QATAR, "State of QATAR" Photo Album Taken By Ara Guler. 7 Photos - The Light Of Istanbul. Each Photo size: 33x24 cm. Album size: 46x36 cm State of QATAR gofre baskılı albüm kapağında, içinde Ara Güler Islak İmzalı ve "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı 7 İstanbul fotoğrafı bulunan ve Katar emiri için özel hazırlanan çok nadir fotoğraf albüm..

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-İstanbul'un Kalbi Serisi, Üsküdar İskelesi Bahriyeliler, ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 30x23 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    Lot No: 212

    Lot: 212

    ARA GÜLER (1928-2018)-İstanbul'un Kalbi Serisi, Üsküdar İskelesi Bahriyeliler, ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 30x23 cm.(Fotoğrafın boyutudur)

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-Salvador Dali - 2/3 Nüsha olarak  ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 70x50 cm.(Fotoğrafın boyutudur) 

Dünya üzerinde bulunan 3 nüshadan biridir..

    Lot No: 213

    Lot: 213

    ARA GÜLER (1928-2018)-Salvador Dali - 2/3 Nüsha olarak ''Ara Güler'' Islak İmzalı "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 70x50 cm.(Fotoğrafın boyutudur) Dünya üzerinde bulunan 3 nüshadan biridir..

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018)-Ahmet Hamdi Tanpınar. "Ara Güler" Islak imzalı, "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 27x20 cm. (Fotoğrafın boyutudur - Photo Size)

    Lot No: 214

    Lot: 214

    ARA GÜLER (1928-2018)-Ahmet Hamdi Tanpınar. "Ara Güler" Islak imzalı, "Photographed by Ara Güler" kaşeli ve soğuk damgalı fotoğraf, 27x20 cm. (Fotoğrafın boyutudur - Photo Size)

    TLSatıldı
  • ADNAN TURANİ (1925 - 2016)-Trio, Karton üzeri karışık teknik, 50x70 cm, 2012 tarihli. Sertifikalı.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    ADNAN TURANİ (1925 - 2016)-Trio, Karton üzeri karışık teknik, 50x70 cm, 2012 tarihli. Sertifikalı.

    TLSatıldı
  • Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Mustafa Esat Düzgünman (1920 - 1990)-Mustafa Düzgünman imzalı (Mustafa 81) ebru, 49x34 cm

    TLSatıldı
  • Johann Baptiste Imperium Turcicum in Europa-Johann Baptiste Imperium Turcicum in Europa, Asia, et Africa Regiones Proprias, Tributarias, Clientelares sicut et omens ejusdem, Nuremberg. 59x50 cm.

Bakırbaskı, döneminde renklendirilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun o dönemki sınırlarını gösteren haritadır. 

18. yüzyıl Avrupasında coğrafya ve haritacılık alanında ünlü bir isim olan Alman haritacı ve yayıncı Johann Baptiste Homann tarafından Nuremberg’de 1737 yılında yayınlanmıştır. Bakırbaskı tekniğinde basılıp sonradan renklendirilmiştir. Eski renk kategorisindedir. Sol alt köşede yer alan kartuş haritaların künyesi niteliğini taşır ve Osmanlılar ile ilgili figürlerden oluşan dekoratif bir kartuştur..

Avrupa, Asya ve Afrika bölgelerinde Türk İmparatorluğu, Latince..

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Johann Baptiste Imperium Turcicum in Europa-Johann Baptiste Imperium Turcicum in Europa, Asia, et Africa Regiones Proprias, Tributarias, Clientelares sicut et omens ejusdem, Nuremberg. 59x50 cm. Bakırbaskı, döneminde renklendirilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun o dönemki sınırlarını gösteren haritadır. 18. yüzyıl Avrupasında coğrafya ve haritacılık alanında ünlü bir isim olan Alman haritacı ve yayıncı Johann Baptiste Homann tarafından Nuremberg’de 1737 yılında yayınlanmıştır. Bakırbaskı tekniğinde basılıp sonradan renklendirilmiştir. Eski renk kategorisindedir. Sol alt köşede yer alan kartuş haritaların künyesi niteliğini taşır ve Osmanlılar ile ilgili figürlerden oluşan dekoratif bir kartuştur.. Avrupa, Asya ve Afrika bölgelerinde Türk İmparatorluğu, Latince..

    TLSatıldı
  • Roma İmparatorluğunu Haritası / Çok Nadir-Roman Imperium Qua Orientale fuit, 18. YY, Roma İmparatorluğunun Sınırlarını Gösteren Çok Nadir Harita, Latince, 41x36 cm

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Roma İmparatorluğunu Haritası / Çok Nadir-Roman Imperium Qua Orientale fuit, 18. YY, Roma İmparatorluğunun Sınırlarını Gösteren Çok Nadir Harita, Latince, 41x36 cm

    TLSatıldı
  • Alman Baskı Küçük Asya (Anadolu) Haritası-Karte Von Klein-Asien, Ölçek 1/1.500.000, Berlin Baskı, Beietet von H. Kiebert 1854, Almanca, 83x49 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Alman Baskı Küçük Asya (Anadolu) Haritası-Karte Von Klein-Asien, Ölçek 1/1.500.000, Berlin Baskı, Beietet von H. Kiebert 1854, Almanca, 83x49 cm.

    TLSatıldı